Citiraj:
Autor Baja 001
Uzmi u obzir nekoliko činjenica (i ja nisam prije shvaćao): - Mac ima svoju OS (OSX) koji je superiorniji bilokakvom Windows OSu, ma što "znalci" govorili
- Mac ima hw koji možda nije toliko "jak" ali je definitivno jedan od bolje složenih
- Mac ima vrhunsku izradu (kad pogledam Toshibu/Acer/Asus), i puno je ljepši (za žene
)
- Mac ima alternative koje čak i bolje rade, Photoshop koji vrhunski radi na Macu, FinalCut kojeg nema na Winsima....
- Robusnost samog sistema, zanči nema zančajnije degradacije performansi nakon dosta vremena
- Nema gnjavaže sa Repairovima/Reinstalacijama i sl.
Sada ti se mogu razlozi činiti glupi, ali meni ( i drugima) koji su iti malo više radili sa Macom znaju o čemu govorim 
|
Ne cine mi se glupi razlozi, al' mi se cini da nekoliko njih ne stoji. Recimo tocka 2 - "jedan od bolje slozenih" - kako ce mu bolja slozenost, ma sto to znacilo, nadoknadit cetiri puta manje RAM-a? Ili 3 puta manju garanciju? Ako je vec toliko dobro slozen, cemu manja garancija? Nije da se Toshiba, Dell, HP i ostali brand name laptopi raspadaju od nekvalitete. Imam 4 godine stari Forcebook - radi ko svicarski sat i ima bolje specse od tog Macbooka a kostao je 8999 kn prije _4_ godine. A to je Forcebook. Ja priznam da nema neki ekran, al' ga ima 17". Nema aluminijsko kuciste, al' ni ne nosim ga na Safari da mi to treba... itd.
Puno je ljepsi - takodjer ne pomaze u performansama
Photoshop moze radit vrhunski koliko god zeli, ali limitiran na 32 bita je osudjen na 3 gige rama u najboljem slucaju. Mislim da su prosla vremena kada je Photoshop na Macu radio savrseno i bez konkurencije.
Ovaj dio sa degradacijom performansi je totalna pizdarija. Sto za Mac, sto za Windowse. Naravno da ce oba OS-a degradirat ako instaliras svaki tjedan neku glupost i deinstaliras kasnije. Ali definitivno nije istina da i jedan od njih "s vremenom" uspori (u idealnom slucaju kada NE instaliras gluposti nonstop).
Citiraj:
Autor Baja 001
Da bar ima neki 100% imun sistem, ali OSX se dobro drži 
|
To mu je po meni i najveca prednost. Virusa gotovo i nema, spywarea jos manje, dolazi sa brdom softvera koji na PC-u moras sam instalirat - sto na kraju daje puno manju sansu da korisnik nesto zafrkne i slicno.