Tema: MacBook
View Single Post
Staro 09.05.2009., 19:25   #10
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Hmmm, cisto ovako iz znatizelje... Sto ti se dopada na tom Macu? Mislim, ok rad, al' rad u tim programima je isti i na non-macu

Svi navedeni Adobeovi programi rade i na PCu, i za PC postoje i 64 bitne verzije svakog od njih. dok recimo za mac nema 64 bitnog Photoshopa...

E sad... taj MacBook koji spominjes kosta preko 8 soma kuna sa 12 mjeseci garancije... Ova Toshiba je 100njak eura jeftinija sa 36 mjeseci garancije. Ima slabiji CPU, duplo manje memorije, duplo manje diska, 2" veci monitor (ima i 17" modela za iste pare)...

Naravno, mali Macbook izgleda 20x bolje, ima sminka logo, zene ga vole... Samo ja i dalje ne vidim zasto bi pljuno tolke pare...
Uzmi u obzir nekoliko činjenica (i ja nisam prije shvaćao):
  • Mac ima svoju OS (OSX) koji je superiorniji bilokakvom Windows OSu, ma što "znalci" govorili
  • Mac ima hw koji možda nije toliko "jak" ali je definitivno jedan od bolje složenih
  • Mac ima vrhunsku izradu (kad pogledam Toshibu/Acer/Asus), i puno je ljepši (za žene)
  • Mac ima alternative koje čak i bolje rade, Photoshop koji vrhunski radi na Macu, FinalCut kojeg nema na Winsima....
  • Robusnost samog sistema, zanči nema zančajnije degradacije performansi nakon dosta vremena
  • Nema gnjavaže sa Repairovima/Reinstalacijama i sl.
Sada ti se mogu razlozi činiti glupi, ali meni ( i drugima) koji su iti malo više radili sa Macom znaju o čemu govorim
Baja 001 je offline   Reply With Quote