View Single Post
Staro 08.05.2009., 20:34   #193
lovor
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Dečki, imate pravo da je glow na mojim fotkama prenaglašen, to vidim sad kad je pao mrak i kad zamračim sobu, a fotke koje sam postao stavim preko cijelog ekrana.
postavke fotića su na prvoj fotki bile ISO 200 (Auto), a na drugoj ISO 100. Obje fotke su slikane s otvorom blende 2.8 i brzinom zatvarača 1, što je razlog da je uhvatio više svjetla. Pri dnevnom svjetlu su mi izgledale realistično kako monitor izgleda u mraku. Dakle, u igri je dakako i faktor naše "blende", odnosno otvora zjenice, koji je manji kad je dnevno svjetlo jače i tada slike izgledaju tamnije. A onda opet ulogu igra i koliko je podešena svjetlina i kontrast na monitoru. To samo dokazuje da je vjerno prenijeti sliku nečega znanost za sebe. Okačio sam novu sliku, koja mi je u zamračenoj sobi sličnija stvarnom stanju.

No, najbitnije je kako monitor izgleda u stvarnim uvjetima. Ja sam na svojem vidio svjetlost na rubovima gledajući ravno u sredinu, okomito, pri danjem svjetlu, s navučenim zavjesama na sobi, a pri zamračenoj sobi mi je ekran bio vidljivo svijetao. Budući da većinu stvari radim sa svjetlim pozadinama, to mi nije posebno smetalo, zato sam to naveo tek kao treće po redu. No, da je uočljivo, uočljivo je.

Mikey, gdje si ti kupio svoj? Baš me zanima radi li se o drugoj seriji ili su svi takvi, ali ja više uočavam ove nedostatke? Da li je i kod tebe desni dio ekrana "toplijih" nijansi?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	exp_0001_2.JPG‎
Views:	296
Size:	22.7 kB
ID:	9588  
lovor je offline   Reply With Quote