Citiraj:
Autor Mar
Da
Ne bih baš rekao 
Imaš vrhunskih grafičkih modela NEC-a, Samsunga i EIZO-a, koji koriste S-PVA matricu.
Naravno, TN nema što tražiti tu, ali nisu stvari tako crno-bijele kod PVA i IPS matrice 
|
Pa iskreno nisam baš siguran...IPS sam po sebi ima bolji kut gledanja,točnije i življe boje,puno manji input lag i općenito dvostruko brži response time...
VA imaju više nedostataka nego boljki,jedina prednost im je crna boja koja je fakat crna da crnija ne može biti,a to je samo zbog prejakog kontrasta(naspram S-IPSa,dok H-IPS ima pojačan kontrast)...dosta lošiji kut gledanja od ips-a a tu se događa i "color shifting" iz razlicitih kuteva,boje su različitog tonaliteta...čak i crna postaje siva...+ nije za "gamere"...
Vrhunski PVA/MVA monitori imaju ATW Polarizer itd itd ali to je isto prisutno i u vrhunskim IPS monitorima...
Po meni nema bolje kupovine od ovog HP-a šta sam ja zakapario i poželio bih ga svakom na stolu...za te novce uzet nešto s MVA/PVA je po meni besmisleno s obzirom da HP ima H-IPS,najbolji oblik IPS-a...
PVA/MVA se isplati ako je cijena fer,ali ne može koštati kao IPS i ostati jednako popularan i dobar.
Ono što sam takodjer primjetio kod MVA/PVA panela je lagano zamrljan text...što nije neka novosti
http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1031371458