View Single Post
Staro 07.05.2009., 13:39   #89
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Vido Pregled postova
A i btw, uvijek rasprava ode u smjeru snage koja na kraju krajeva i nije toliko bitna. Z-2300, Z-5500 i ostali Logijevi zvučnici koriste drivere jako niske osjetljivosti, a bez obzira na to dosta glasno potegnu i nema straha od toga da sistem neće biti dovoljno glasan i sl (ne govorim o kvaliteti sada, samo da nebi bilo zabune). Zato neznam čemu uopće spominjati snagu kada to nije zvučnik koji ćemo spajati na neko drugo pojačalo pa trebamo obratiti pažnju (a i tu uho može pomoći bez ikakvih navoda o snazi) i bez obzira koja mu je snaga ili osjetljivost, glasan je. Tako da tu mislim da više ne treba raspravljati.
ma ja ti tu cijelu priču vučem da pokažem koliko je Logi neozbiljna firma te da uopće ne postoji, niti može postojati, dilema Logi vs. AV/rec+100kg drveta

EDIT: baš sam uspio naći podatke o pojačalu. Koristi prilično respektabilne IC koji daju 50W na 0.1%THD (a mogu i 100 sa 10%) za svaki satelit po jedan, a sub dva u mosnom spoju (znači teoretskih 200W, praktično poštenih 100). Da su samo napravili malo ozbiljnije satelite i veću sub kutiju (50 litara je minimum za pravi sub s bass-reflexom) to bi bila prilično drukčija priča (koja još ne bi vrijedila 3000kn)

Zadnje izmijenjeno od: krbo. 07.05.2009. u 14:06.
krbo je offline   Reply With Quote