Citiraj:
Autor srale7
Ma, ta Reference serija ja za qurac 
Tj ht u tom stanu kosta vise nego taj cijeli stan 
|
i ne samo to nego je zvučna slika očajna zbog gomile ravnih, glatkih ploha.
To zvoni gore od katedrale.
'ajmo jedan quote iz prvog posta:
Citiraj:
Znači ova kombinacije nebi išla na komp nego sat. reciver, tv, dvd...
|
Pametnom čovjeku dosta. Čim je tu DVD nema priče o nekom stereo sustavu.
Moj prvi DVD player je koštao kao svetog Petra kajgana i bio je spojen na stereo sustav , u svoje vrijeme jako cijenjen (Rotel + Wharfedale iz 80-ih).
Onda je došla Yamaha + još 3 Magnat zv pa je kasnije malo krepao jedan bass/mid i stigla još 2 prednja Magnata.
Razlika u zvuku? Drastična - nikad više video materijal bez surrounda.
(kao što sada više ne mogu gledati ništa osim HD videa no to je druga priča)
Obična engleska TV serija (volim engleske krimiće) sa TV u ProLogicu (čistom nepažnjom HRT ipak uspije ponekad kupiti nešto neizmijenjenog zvuka, a englezi odavno koriste ProLogic) daje drastično drukčiji ugođaj od suhog sterea.
Sjedenje i slušanje muzike na finom sustavu? Sorry, ne više.
Da prije 30 godina, sada ima previše zanimljivih stvari u životu...
Zaključak: Isključivo 5.1 i bez ikakvih PC firmi.
Znači trenutno Yamaha + Magnat/Wharfedale/Jamo
Citiraj:
Autor Vido
Pretpostavljam da tu misliš na Tangband iliti TB Speakers ( http://www.tb-speaker.com/). Stranica im je krš, to je istina. Također je istina da nisu jako skupi ali s obzirom koliko koštaju nude poprilično dobre performanse i TB nije baš nepoznato ime u svijetu kvalitetnog audia, nije bog zna kako kvalitetan ali nije ni za baciti.
Vidio sam na netu nekoliko DIY projekata u kojima su korišteni TB driveri i ljudi su općenito zadovoljni, potraži na netu ako te zanima.
Što se snage tiće, tih 12W je pretpostavljam rejtano bez ikakvih LPF/HPF filtera te je zbog toga snaga tako mala, ali čim se tu stavi skretnica od recimo 12db/oct na nekih 120Hz (koliko otprilike i je na Logijima) mogu se postići mnogo veće glasnoće nego što bi ih driver davao na "samo" 12W tako da se u neku ruku može reći da je glasnoća tih drivera s obzirom na kutiju/osjetljivost/pojačalo onolika kolika bi bila da primaju čistih 60W bez ikakvih skretnica i sl.
(sjec)
|
vidi, skretnica ima zadaću. Ugušiti sve što ne treba i pustiti sve što treba.
Znači ideal: beskonačno gušenje neželejnog i 0dB gušenja željenog. o u životu nije baš tako ali i može se napraviti dosta dobro posebno u slučaju aktivnih skretnica.
Ako ta skretnica toliko udavi željeni signal da zvučniku od 12W možemo privesti 60W bez da ga spalimo (RMS) onda tu:
a) nešto definitvno ne valja s njom jer ima ogromno gušenje tamo gdje ne treba
b) snaga zvučnika je namjerno pogrešno definirana
u ovom slučaju je to b) ali ne 100% jer su naveli THD 10%, a 10% znači takvo krkljanje da bi i žohari pobjegli nastalo utjerivanjem signala koji zvučnik ne može izdržati.
Računati da će skretnica nešto udaviti pa davati lažni teh. podatak je ludost
Niti jedan proizvođač audio opreme koji imalo drži do sebe nikada ne daje podatke s 10% izobličenja.
Nije mi jasna potreba laži u svemu tome. Valjda bi se to lošije prodavalo da je lijepo pošteno deklarirano na npr 6x15 + 30W
Onaj torusni trafoić ti može izdržati nekih 200-300W max (to mi je struka)
A za toliko snažno pojačalo kako oni lažu bi trebalo imati hladnjačinu u dodatnim kolicima. Ako zaviriš u bilo koje ozbiljno pojačalo vidjet ćeš da je
često i više od pola kutije zauzeto hladnjacima.
Cijena tih Logija dolazi prije svega od DTS i DD licenci, ne od kvalitete komponenti.
Za 3000kn sada odmah se može kupiti Yamaha RX-V363 + Magnat 990
Samo postavljanje jednog pored drugog bi trebalo sve reći.
Logiji vrijede negdje oko 1000kn sa licencama, bolji su od onoga što kao "kućno kino" prodaju Quadro i Vivax no ja im ne bih povjerio HT zadaću.
Što nikako ne znači da je netko blesav ako ih kupi baš za to.
100 ljudi - 100 ćudi, a ja samo pokušavam argumentirati moj stav da oni ne vrijede taj novac odnosno da se može proći daleko, daleko bolje.
Netko drugi će pobijati to svojim argumentima...
Problem je što se meni ne da puno kucati, ovakve rasprave su najbolje uz pivce na nekoj lijepoj terasi
Kako koristiti multiquote
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121