View Single Post
Staro 07.05.2009., 01:30   #73
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
@ mephsto - tako je, nitko ne daje konkretne primjere, srale je zahukto temu i sad mu je čovjek rekao par pametnih i sad će bit ko jbg-a ja kao začetnik teme neznam šta bi htio

Nasli smo dezurnog krivaca ta-da Evo me, glavom i bradom

Da, ti kao zacetnik teme bi trabo znati sto zelis i na to bi ti se mogli dati savjeti za nesto, ovako ti jos neznas jel budes slagao surround ili stereo..

Da se jos osvrnem na Imagineov post.

Iskreno mislio sam da si malo pametniji/upuceniji/odrasliji, Ali eto izgleda da za moj ukus nisi..

Citiraj:
rasprava nije 'out of order' kad se po forumu savjetuje stereo u svakom slučaju?
Ne savjetuje se se po cjelom forumu, nego tamo di ima smisla da se savjetuje. Decko ocito ne zna sta stavit u sobu od 15 m2 i sa full malim budgetom od 3k kn

Citiraj:
Autor srale7
da, ht nema toliku vjernost koliku ima HIfi.

Citiraj:
kenj...

nego , o kolikoj vjernosti se govori kad višekanalni zapis reproduciraš s stereom...
npr. kad je nešto snimljeno da to reproduciraju stražnji kanali a ti imaš samo stereo.
Ti si stvarno malo zesci igrač. Tko uopce govori o reprodukciji visekanalnog zapisa na stereu?

Citiraj:
A sad zasto je to tako..zato sto opcenito filmovi (zvucno i vizualno) ne teze tome da izgledaju i zvuce sto slicnije stvarnim zvukovima.. .
Da zaista...
Zašto znanstvenici ne potroše svoj životni vijek pokušavaju doči do magične formule za stvorenje Hulka kako bi Sheffield Lab mogao izvršiti par poštenih snimaka da mi nebi morali slušat dernjavu onog umjetnog.
A ti naravno kao svaki pravi audiofil po zvuku znaš da je to umjetna snimka Hulka.

Ili zašto ovi iz Holivuda stvarno ne raznesu planet zemlju da ja dobijem realističnije zvučeču eksploziju.
Ja odgovrno stojim iza toga da je Stereo i opcenito HIFI puno vjerniji nego filmovi i ht opcenito. Da ne kazem i prava kina..

I nemoj se pravit pametan, znas dobro na sta sam mislio a sad mi tu izvrćes moje rijeci. Mogli vi to priznat ili ne, da HIfi je vjerniji od HTa i filma opcenito..
ja ne govorim realisticno o ekspolziji zemlje, vec o obicnim svakodnevnim svarima koje na filu izgledaju/zvuce koma. Npr zvuk zatvaranja vrata, skripe guma i puno takvih zvukova koji u stvarnosti nemaju veze sa reproduciranim dijelom. Inace pravi filmofili uopce ne idu u ova danasnja uber kina tipa Cinestar Brodway i sl, jer je to koma..Bitno da bas lupi prilko pomicanj trepavica i da visoki probia usi..to je stvarno jako vjerno.

Inace ovaj cijeli thread se lagano gubi, a zacetnik jos ni sam ne zna sta zeli..U biti B-Link, koliko si ti uopce cuo dobrih ili ikakvih sistema? bilo stereo ili HT?
srale7 je offline   Reply With Quote