View Single Post
Staro 07.05.2009., 00:02   #1
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
adsl, pucanje veze 200tinjak puta dnevno

Naime, imam T-comov flat paket sa brzinom 4 megabita, tjedan dana nakon sto sam dobio povecanje brzine sa 2 na 4 Mbita pukla je veza te 2 dana nisam uopce mogao dobit vezu na net ( u to vrijeme sam na router D-link 684t spojio switch kako bi mogla 3 kompa odjednom na net), nakon dva dana mucenja, novih firmwareova za router internet je "proradio". Vise nisam mogao biti na netu sat vremena u komadu, veza bi pucala svakih nekoliko minuta. Stanje se nekad zna poboljsati kad je samo jedan komp na netu- dogodi se da ne pukne dok god se 2. komp ne spoji na net.

U zadnje vrijeme ne dobivam niti 1/3 brzine, speedtest pokazuje ping preko 500 i brzinu od 1Mbit. Nadao sam se da ce od 1.5. kad su rekli da zavrsava povecanje brzine stanje poboljsati, ali nikakve promjene nema ( za vrijeme pisanja posta 2 put je veca krepala).

Naime, kad veza pukne MSN messenger prijavi nemogucnost spajanja, troubleshooter pokazuje problem sa DNS-om te Proxy serverom. Nekad treba par puta kliknuti na repair button, a nekad resetirat router i do 2 puta sto uzasno zivcira, pozelim raskomadat kabl i router.

Isto tako sam primjetio, kad brace nema doma (vecinom ujutro -samo moj komp radi) veza ne pukne po 3-4 sata, a nekad kao npr. danas 2-3 put u 3 sata. Navecer kad su braca spojena veza puca svakih 5 minuta, nakon par pucanja treba resetat router i nemoguce je ista raditi na netu.

Sta da radim ljudi? Zovem ljude iz T-coma? ostavim se interneta i kompa te odem cuvat ovce? Dali itko uopce moze pretpostavit u cemu je problem, bio bih mu zahvalan, dok sam imao 2Mbita i dok switcha nije bilo sve je radilo kako spada.

lp