View Single Post
Staro 06.05.2009., 22:29   #61
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
.... zakompliciralo se malo pa sada više neznam ni sam da li hoću Stereo ili 5.1, a da ne ububam neke silne pare
Hm , da ti malo pomognem / komentiram neke stvari.

To je nešto što moraš sam odlučit a stvar je jednostavna. Želiš li slušat stereo ili gledat filmove u surroundu?

Po ovom forumu se nekako uvjek proteže kako je stereo nemjerljivo bolji od 5.1. Stereo je zakon a 5.1 je največe smeče. Puj bljak...
A to su gluposti jer se to ne može uspoređivat.
Doduše jasno mi je odakle to ali ne shvačam hrabrost za vječna pametovanja kojima nikad kraja.
Tome je izgleda izvor to što ljudi prijeđu s nekakvog kompjuterskog surround sistema na obični stereo sistem a da košta slično pa otkriju kako im to bolje zvuči što je ravno otkriču 'tople vode'.
Da imaš 2000kn za novi monitor, bili bolju sliku dobio s kupovinom večog monitora ili manjega.
I onda nema kraja pljucanju po 5.1 opčenito jer HT nije onoliki HiFi koliko je to HiFi
A kad je riječ o istoj svoti novaca ,nemogučnost reprodukcije višekanalnog zapisa s stereo pojačalom i 2 Zv. je veči minus nego što je taj što resiverom nemaš kvalitetu sterea Ili drugačije sročeno, u tom slučaju HiFi nije toliki HiFi, koliki je HiFi obični HT

Mislim, možeš gledat film sa stereo pojačalom što če ti sigurno i savjetovat netko iz one skupine ljudi spomenutih prije jer je to kao bolje. Stereo rulz TM. No opet to su gluposti jer film sa 5.1 zapisom nije ni namjenjen da se gleda sa stereom. Tako da nečeš znat što propuštaš dok ne ne prepustiš tome jeftinom zadovoljstvu
A i dok netko od 'Stereo rulz TM' ljudi ne pogleda film s poštenim HT sistemom i dalje če bit pametovanja i mješanja kruški i jabuka.

btw, ja za razliku od večine nisam otkrio 'stereo' nakon 'surrounda' več sam obrnuto prirodnim tokom stvari jedan hobi (slušanje glazbe) nadopunio drugim / gledanjem filmova.
A iako ta dva hobija ne dijele elektroniku nebi mi bilo uopče tragično poslušat nešto u stereo modu na 'resiveru' .Štoviše to dvoje je vrlo mjerljivo jedno s drugim po audiofilskim mjerilima i za neke stvari čak i preferiram stereo mod 'resivera'. Tvrdit kako je jedno HiFi a drugo ne bi bilo ništa drugo nego kenja.. napamet.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 06.05.2009. u 22:53.
Imagine je offline   Reply With Quote