Nijedna IT vijest u zadnjih.. Zapravo, bilo koja IT vijest IKAD nije me šokirala kao ova:
http://www.xbitlabs.com/news/multime...deo_Games.html
OK, nagađanja, al zadnje vrijeme skoro svako "šuškanje" je na kraju bilo potvrđeno. I IBM+Sun, i MS+Yahoo, i kasnije Oracle+Sun, i još puno njih.. OK, neke firme se nisu uspjele dogovoriti no zanemarimo sad to. Ono što me šokiralo je kad sam pomislio na moguće posljedice takvog poteza.
Da pojednostavimo:
- hoćeš OSX? Kupi Apple hardware
- hoćeš kupit MP3 od Applea? Koristi Apple software
- hoćeš instalirat nešto na iPhone? Kupi to u Apple dućanu
...
- hoćeš igrati EA (Apple igre)? Hmm.. Kupi je u Apple dućanu, preko iTunesa i možeš je igrati samo na Apple Mac OSX za koji ti treba Apple Mac koji opet moraš kupit u Apple dućanu??
Možda pretjerujem, ali ja bi bih radije prestao igrati bilo kakve igre nego da moram napraviti ovo gore opisano. Pogotovo ne po uvijetima i cijenama koje diktira Apple.
Štoviše, mislim da bi 95% gamera radije prešlo na Xbox ili Playstation nego da kupuju Mac. I onda? Kraj PC gaminga?
Ili alternativno.. kraj EA Games i svih franšiza koje posjeduju.. Što bi bila jedina svijetla točka na kraju jako mračnog Apple tunela, jer bi napokon ostali developeri dobili neku šansu na tržištu
Ako idemo na najblažu varijantu cijele priče, možda Apple samo radi svoju konzolu, pa žele osigurati dobre igre za nju.. Što je ok, ne smeta (previše). Jedino što će EA igre još više patiti od "konzolitisa" nego što već pate..
Slobodno me popljujte, al to je moje mišljenje, volio bih čuti nekog sa manje crnim mislima