View Single Post
Staro 06.05.2009., 11:51   #47
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mislim da je priča o Z-5500 koji se daju nabaviti za 1,500-1,800kn bez garancije bezpredmetna ovdje. Jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca netko prodaje takve zvučnike i na takvo nešto treba visiti na Prodaji i naletjeti, a cijelo vrijeme ti je glava u torbi ako se nešto pokvari jer nemaš garanciju i bacio si 1,500kn. Malo tko ima volje i živaca popravljati ih.

Mana hi-fi sustava je samo cijena. Prednost je što ako dođe do kvara zamijeniš samo tu komponentu ili zvučnik koji se pokvario. Šta češ ako ti rikne centar ili stražnji na Z-5500 ili centralna upravljačka jedinica? Bacaš sve u smeće ili opet imaš zaj**anciju i živciranje i krpanje. Sa HT receiverom polako slažeš kako imaš love ako želiš nešto bolje, a i to su stvari koje se ne kvare.

Monitor magnat 990 su dosta dobri zvučnici s obzirom koliko koštaju, ali su im visokotonci bezveze i to dosta kvari ukupan zvučni dojam.

Moja preporuka za zvučnike bi bili engleski Mission MV-4. Te male kutijice daju nevjerojatan zvuk s obzirom koliko koštaju, a i lijepo su i moderno dizajnirane. Za prvu ruku ti neće nedostajati subwoofer kada ih čuješ kako sviraju.

Za entry level receiver bi uzeo Pioneer VSX-817. Ima USB s kojeg direktno svira MP3/WMA i sound retriever koji ispegla posljedice MP3/WMA kompresije, mikrofonsku kalibraciju sobe i hybridno pojačalo slično starim Technicsima koje može svirati vrlo glasno i ujednačeno sa vrlo niskim izobličenjima ( < 0.1%).

I imaš garanciju, 2god na receiver, 4god na zvučnike Još ako uspiješ nabaviti jeftino Yamahicu, di češ bolje!

I sad ti uzmi Z-5500 bez garancije, slušaj bas kako lupa i moli boga da ti ne krepa.

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Čini mi se da imamo kombinaciju koja "pojede" logije za doručak
Dali se ostali slažu?
Nisam slušao konkretno te 5.1 Wharfedale, ali sam slušao one najmanje Wharfedale Dalije i izvrsni su. Po meni jedni od najboljih malih ikad proizvedenih. Sumnjam da su ovi 5.1 Wharfedale blizu toliko dobri. Na tvom mjestu bi radije išao na kvalitetniju stereo varijantu za prvu ruku. Vjeruj mi da nečeš požaliti.