View Single Post
Staro 06.05.2009., 11:44   #198
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
Sto se tice OCa usporedjujem samo OC protiv OC rezultata. Davno sam prerastao fazu u kojoj su me OC rezultati u istom grafu s rezultatima defaulta drugih kartica mogli zapaliti. A to onda vise nije 20 nego....nist?
Pa ako tako gledaš, budući da se svaka današnja kartica da u nekoj mjeri OC-at, nema smisla uspoređivati ih jer nakon OC-a će se relativni opet razmak održati približno kao i kod stock kartica. Znači, susjed ima 4850 na stocku, ja 4770 OC-anu (primjera radi, neka su jednako brze) i ja sam znanje o ponašanju kartica unovčio u razlici cijena tih kartica . Ista stvar s procesorom, ako procijenim da mi treba procesorska snaga jednog E6750 (default), zašto ne bih kupio npr. E2180 i dignuo ga na nekih 3.2 GHz. Time ću dobiti u 90% slučajeva (neprofesionalni programi, igre) podjednake performanse. Opet sam unovčio to silno clockersko znanje

90% ljudi drži komponente na defaultu, a onih 10% može imati uz manje novce iste performanse kao ovih 90%.

Ista stvar kao s tuniranjem auta. Gušt je s tjuniranom peglicom na semaforu ostaviti bmw M3

Doduše, imam mišljenje o clockanju kartica koje nije baš pozitivno. Ukratko rečeno, nema potrebe za time u svakodnevnom radu. Samo za potrebe benča. Jer što ti šteka s karticom na defaultu, štekat će i na OC-anoj. Radi toga je sve gore rečeno samo primjera radi.
generic je offline   Reply With Quote