View Single Post
Staro 05.05.2009., 22:07   #1223
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Nabavi neku jeftinu zvucnu.
Ma imam SPDIF out preko činča, ali nema preko pinova.

Jel ima gdje kupiti onaj adapter kaj bi išao iz vanjskog (žutog) SPDIF-a sa zvučne na grafičku... sjećam se da je pipincro pisao o tome al ne mogu naci gdje i što?

Edit: našao...

Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
E sad cu probat cista laicki kolko je i meni jasno

Ati grafe su po tom pitanju superiorne i tamo je dosta samo dvi - hdmi adapter i zvuk ide bez pola muke (ili ako imaju grafe hdmi izlaz, josh bolje).

Kod nvidie je to malo komplicirano i zvuk neide direktno ni da imash hdmi izlaz (kao recimo 8800gs gainward u mojem slucaju), vec moras zvuk izvest na jedan od vishe nacina:
ili direkt iz zvucne, ili u mojem slucaju (dobio spdif konektor s grafom koji se moze vidjeti ovdje ) preko spdif konektora povezes spdif out na maticnoj (pogledaj odozada, na gigabyteovima je vrlo lako pronaci gdje je ), sa tv-out na grafi i zvuk ide direktno onda preko hdmi-a i stvarno je odlicne kvalitete.
Vjerujem da postoji i na nekim verzijama grafe da moras spojiti na slican nacin kao i recimo kad spajas od kucista one konektore na maticnu - samo gdje to tocno nabaviti, pa na audio out na samoj maticnoj... Doduse ovo je teoretski i onako nesto sta se naculo.

Ja bi u tvom slucaju probao ovo s spdif jer mi se cini najlakse - jedino neznam dal ce zvuk ici kad nije slucaj s hdmi izlazom na grafi, vec s dvi-hdmi adapterom kod nvidie

Sada, di naći ovo:

I najbitnije, bude li to delalo na GTX260, kao što dela na 8800GS?

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 05.05.2009. u 22:34.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote