E sad cu probat cista laicki kolko je i meni jasno
Ati grafe su po tom pitanju superiorne i tamo je dosta samo dvi - hdmi adapter i zvuk ide bez pola muke (ili ako imaju grafe hdmi izlaz, josh bolje).
Kod nvidie je to malo komplicirano i zvuk neide direktno ni da imash hdmi izlaz (kao recimo 8800gs gainward u mojem slucaju), vec moras zvuk izvest na jedan od vishe nacina:
ili direkt iz zvucne, ili u mojem slucaju (dobio spdif konektor s grafom koji se moze vidjeti
ovdje ) preko spdif konektora povezes spdif out na maticnoj (pogledaj odozada, na gigabyteovima je vrlo lako pronaci gdje je

), sa tv-out na grafi i zvuk ide direktno onda preko hdmi-a i stvarno je odlicne kvalitete.
Vjerujem da postoji i na nekim verzijama grafe da moras spojiti na slican nacin kao i recimo kad spajas od kucista one konektore na maticnu - samo gdje to tocno nabaviti, pa na audio out na samoj maticnoj... Doduse ovo je teoretski i onako nesto sta se naculo.
Ja bi u tvom slucaju probao ovo s spdif jer mi se cini najlakse - jedino neznam dal ce zvuk ici kad nije slucaj s hdmi izlazom na grafi, vec s dvi-hdmi adapterom kod nvidie