05.05.2009., 07:34
|
|
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
Autor Fleks
Dobro u quratz, jel ti moram ovako posataviti da shvatis.
Po 892 put na forumu ja ljudima objasnjavam ISTU stvar. Dakle idemo ponovo. Da smo u zivo na kavi uz cigaretu i makijato ja bi ti to rekao ovako.
Dakle nemoj mi zamjeriti. Ovo je stvarno U DOBROJ, ali stvarno U DOBROJ namjeri. Razgovor bi tekao:
ali doslvno bi ti rekao tako.
Dakle ti bi prodavao sto ? Neki fancy komad hardwarea sa plavim ledicama iz tajvana ? Pa ko to kupuje ? Spejs master, Beren i hrpetina klinaca sa nekog PCE foruma na koji odpada ravno 0,0002% korisnika racunala u ovoj zabiti.
Pa dobro jel ti vec sad nije jasno kamo to vodi ?
Od PREprodavanja informaticke robe DANAS nemozes pocet zivjet i zivjet. da bi mogao biti konkurentan moras uzet nesto sto SVIMA treba i moras tog uzet par kontenjera. Pa bogtemazo danas vise nemozes kupiti zvakacu/auto od proizvodjaca ako ne uzmes pakarinje od 2 kontenjera. A kaj bi ti narucivao 2 sigmatek hladnjaka iz nigjdjezemske za peru klokera sa foruma, gdje ti vec sam shipping prelazi cijenu hladnjaka ? Ono logika ?
daj SHVATITE vise da u ardveru, klokanju i instalaciji windblowsa NEMA NEMA NEMA NEMA NEMA NEMA NEMA kruha.
Uostalom ko to kupuje ? Balavurdija na maminoj i tatinoj sisi. Bogtemazo pa njima je i djabe skupo. Sta ces ti molim te prodavat i kome ? Zivjet ces od kucista ? Sta mislis da hgspot prodaje vešmašine jer im se eto prodaje vešmašine ?
Daj malo mučni glavom.
Trebas vidjeti kako izgleda corporate svijet u ITu na pol sata da SHVATIS da tu nema kruha. To je ono bjez od toga kolko te noge nose. Danas mozes nesto naplatiti znanje, a i to je pitanje kolko dugo.
Bjez od te informatike kolko god te noge nose. Kazem ti kupi skrinju i prodaj sladoled. Kad kupis novi auto i stan za par godina, sjeti me se i posalji mi razglednicu.
Ja znam ekipu koja prodaje kavu na kiosku i zivi bolje od sveucilisnih profesora. A to mozes fakat svugdje prodat. Daj si zamisli covjeka koj prodaje kebab kraj cibone. Bogtemazo on samo da radi petkom i subotom NEMOZE propast. Kebab recimo 25kn (fakat neznam kolko je), on potrosi na svaki recimo 10kn (puno sam reko) i dakle na svakom zaradi 15kn. Ja ti garantiram da on proda u 7 dana 1000kebaba i to je cca 60 000 i kusur tisuca kuna svaki mjesec. Covejece danas da otovoris kafic ces propast. Nema sanse da prodas tolko kave. A sad si racunaj kolko mozes prodat sladoleda na rivi di SVATKO kupuje sladoled. Pa da prodajes ledo, prodat ces ga gro jer je jeftiniji od lopovskih slasticarnica i da na svakom zaradis kunu, a ja ti garantiram da ces zaraditi vise i onda prodas recimo u 12 sati rada da ga jebes 200 sladoleda ti si vec ono osigurao si egzistenciju. A mislim da mozes komotno tu cifru prebacit u 3 puta vecu. Ovo je da prodajes sladoled u dubravi usred zime. Covjece nemas troska, ne sjedi ti ekipa ko u bircu, nego idu jedan za drugim i samo prodajes. Bogte mazo pa ja znam covjeka koji na jebenom mljetu u selu babine kuče sa ono minijaturnim prometom iznajmljuje peveccikle i hebo mene pas ako taj covjek ne masti TAKVE pare da ga boli quratz i 9 mjeseci van sezone nemora mrdnut prstom.
a ne ti bi prodavao neke hebene kompjuktore. Daj bogtemazo zaboravi to. Covjece da imas 30kn profit po hladnjaku di ces ti prodat svaki dan 10 komada. Ma nema sanse. covjece pisieksperta i njima slicnih je u hrvatskoj mozda 5000, pa podjeli to na 365 pa to je 13 ljudi dnevno da jednom godisnje mjenjaju hladnjak. Pola tih ljudi ne kupuje u webshopu jer oce odma, pola bi ih od ostalih na rate, a pola od ostatka mjenja hladnjak jednom na 3 godine. Pa to je covjece onak 2 covjeka i buljo i sta ces im prodat ? Sta ?
Zaboravi. nema zivota od webshopa i nema zivota od prodavanja magle. da je to tako svi bi prodavali maglu i zivjeli ko carevi. zaboravi.
p.s. post je okrutan i ono zbrda zdola jer je kasno, ali ono stvarno u najboljoj namjeri. Zaboravi to sto mislis raditi...
|
point taken, nuf said, close this book
|
|
|