Citiraj:
Autor Bubba
99.9% stvari kojih se vecina forumasa zeli dokopati vec je dostupno na trzistu.
S druge strane, ako mislis uvoziti nesto sto nema nitko u Hrvatskoj, ocekuj hrpetine koraka u toj proceduri. I imaj na umu da ne postoji apsolutno nista vrijedno sto bi "forumasi" mogli zeljeti a tebi bi se moglo isplatiti.
Otvarati IT web shopa u 2009 je epic fail. Stvarno.
|
hmm, osobno sam se htio dokopati coolit dominatora, pa naknadno cooler mastera v10, a sad u zadnje vrijeme gledam swiftech vodena...bas sto se vodenih tice, slab je izbor u hr, a pritom mislim na gotove kitove...postoje kompanije i proizvodjaci raznoraznog hardvera koji uopce nisu zastupljeni u nas, a kvalitetni su i vjerujem da bi ih ljudi narucivali....druga stvar, sav taj "uvoz" mi bas ne odgovara, jer nemam kapital za naruciti cijeli kontejner, a sto se tice dobivanja rabata od domacih uvoznika, sve je to lutrija....tako da je pitanje bi li uopce mogao poslovati u plusu....no kao sto rekoh, samo razmatram ideju...mogu dignuti gotovinski kredit ako se bas budem mislio upustati u to, ali bi mi bilo draze kad bih imao nekog partnera tko je takodjer ulozio veliku sumu novaca, jer tako mi se cini da je veca sansa za uspjeh...a i zbilja nemam ideje gdje se obratiti po pitanju trazenja partnera, jer koliko znam, sve je to veza i poznanstva, a ja osobno nekih lovasa nemam u "rodu"...
mali edit: evo bas gledam stranice diskonta24...oni dobiju uplatu od korisnika za neki proizvod, avansno plate dobavljacu i samo rade "dropshipping"...dobiju paket, otvore, zapakiraju nanovo i posalju...garancija je rijesena preko dobavljaca, a od istog su dobili recimo rabat 30ak posto za taj proizvod...pogledaju ostale cijene na trzistu i stave svoju koja je obicno konkurentna i tako posluju...vjerojatno im je potrebno bar 20-30 tisuca kuna prometa mjesecno da pokriju troskove. Moram platiti jednog radnika koji je tu samo na papiru, sto iznosi nekih 1100kn mjesecno (mirovinsko, socijalno i ostalo), moram placati porez (sto se automatski odbija od cijene proizvoda), i moram placati pausal za obrt koji godisnje iznosi oko neku cifru, ovisno o poslovanju. Moram platiti za reklamu i za nekakvu uslugu prijevoza, recimo napravim ugovor sa DPD-om. Jedino ne znam kako to ide sa kreditnim karticama, tj mogu li odmah u startu bez nekog boniteta dobiti dozvolu od banki za trgovanje kreditnima...Mogu raditi doma, sam, i sto je najbolje, mogu zadrzati trenutni posao...ali opet sve je ovo samo naklapanje...volio bih kad bi Brown Acid ili netko drugi dao neke smjernice, iskustva iz prve ruke...