View Single Post
Staro 04.05.2009., 00:43   #11
Igneos79
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
99.9% stvari kojih se vecina forumasa zeli dokopati vec je dostupno na trzistu.

S druge strane, ako mislis uvoziti nesto sto nema nitko u Hrvatskoj, ocekuj hrpetine koraka u toj proceduri. I imaj na umu da ne postoji apsolutno nista vrijedno sto bi "forumasi" mogli zeljeti a tebi bi se moglo isplatiti.

Otvarati IT web shopa u 2009 je epic fail. Stvarno.
hmm, osobno sam se htio dokopati coolit dominatora, pa naknadno cooler mastera v10, a sad u zadnje vrijeme gledam swiftech vodena...bas sto se vodenih tice, slab je izbor u hr, a pritom mislim na gotove kitove...postoje kompanije i proizvodjaci raznoraznog hardvera koji uopce nisu zastupljeni u nas, a kvalitetni su i vjerujem da bi ih ljudi narucivali....druga stvar, sav taj "uvoz" mi bas ne odgovara, jer nemam kapital za naruciti cijeli kontejner, a sto se tice dobivanja rabata od domacih uvoznika, sve je to lutrija....tako da je pitanje bi li uopce mogao poslovati u plusu....no kao sto rekoh, samo razmatram ideju...mogu dignuti gotovinski kredit ako se bas budem mislio upustati u to, ali bi mi bilo draze kad bih imao nekog partnera tko je takodjer ulozio veliku sumu novaca, jer tako mi se cini da je veca sansa za uspjeh...a i zbilja nemam ideje gdje se obratiti po pitanju trazenja partnera, jer koliko znam, sve je to veza i poznanstva, a ja osobno nekih lovasa nemam u "rodu"...

mali edit: evo bas gledam stranice diskonta24...oni dobiju uplatu od korisnika za neki proizvod, avansno plate dobavljacu i samo rade "dropshipping"...dobiju paket, otvore, zapakiraju nanovo i posalju...garancija je rijesena preko dobavljaca, a od istog su dobili recimo rabat 30ak posto za taj proizvod...pogledaju ostale cijene na trzistu i stave svoju koja je obicno konkurentna i tako posluju...vjerojatno im je potrebno bar 20-30 tisuca kuna prometa mjesecno da pokriju troskove. Moram platiti jednog radnika koji je tu samo na papiru, sto iznosi nekih 1100kn mjesecno (mirovinsko, socijalno i ostalo), moram placati porez (sto se automatski odbija od cijene proizvoda), i moram placati pausal za obrt koji godisnje iznosi oko neku cifru, ovisno o poslovanju. Moram platiti za reklamu i za nekakvu uslugu prijevoza, recimo napravim ugovor sa DPD-om. Jedino ne znam kako to ide sa kreditnim karticama, tj mogu li odmah u startu bez nekog boniteta dobiti dozvolu od banki za trgovanje kreditnima...Mogu raditi doma, sam, i sto je najbolje, mogu zadrzati trenutni posao...ali opet sve je ovo samo naklapanje...volio bih kad bi Brown Acid ili netko drugi dao neke smjernice, iskustva iz prve ruke...

Zadnje izmijenjeno od: Igneos79. 04.05.2009. u 01:00.
Igneos79 je offline   Reply With Quote