View Single Post
Staro 02.05.2009., 21:20   #8
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Evo da malo oživim ovu temu. Prijatelj već jedno vrijeme ima stroj sa i920 i Nvidia GTX 260. Sin mu je u đačkom domu i za ubijanje dosade koristi PSP pa mu često prekodirava filmove iz HD-a u format(rezoluciju) za PSP. Dosada je korisito Handbrake, a ja sam se želio napraviti pametan pa sam mu predložio BadaBoom jer će on to napraviti puno brže. Prvo smo probali klipiće od 3-4 minute, a zatiim i one od 10-ak minuta. Razlike gotovo da nije bilo tj. nešto sitno u korist Badabooma. Zatim smo pustili film od jedno 2 sata i ja sam otišao doma. Sada mi je javio da je rezultat neznatno bolji nego sa Handbrake-om. Ajde pozitivno je što je procesor daleko manje opterećen(međutim očito je da ga BadaBoom ipak dosta koristi). S druge strane nije mi palo na pamet pogledati kao to utječe na zagrijavanje GPU-u. Probat ću se malo više poigrati sa ovim ako idući tjedan dobijem nove strojeve na poslu. Ovako iz prve ruke reklo bi se "tresla se brda rodio se miš". Barem kad to stavimo u kontekst onih ubrzanja klase 10X.
PS
Razlika je bila poprilici 25% u korist gtx260. Puno manje od očekivanja ali dobra stvar je što je proc slobodan. Malo sam googlao pa sam našao da su razlike bitno veće kod većih output rezolucija.

Zadnje izmijenjeno od: herion. 02.05.2009. u 22:55.
herion je offline   Reply With Quote