Citiraj:
Autor Vido
Ovisi o prostoriji i zgradi
Ali ozbiljno. U mojoj dnevnoj se stvarno sve trese i na manje od 50% snage jer soba ima takvu rez frekvenciju, tj. stakla na vratima imaju i soba je iz nekog razloga dosta osjetljiva na frekvencije od 35-45Hz, isprobao sam sa sinusnim tonovima.
Dok npr. u mojoj sobi se sub od Logija jako slabo čuje i treba pošteno pojačati da bi bilo koliko-toliko glasno, čak ni moj Focal sub koji je 12" i veće snage ne zatrese prozor u mojoj sobi kako bi ja volio, doduše u kompresiji je pa valjda zato.
A koji ti je to sub koji je flat i do 18Hz? Znam da ih ima ali nisam se susreo u životu ni sa jednim koji može toliko nisko povući.
@medo, dam ti 100kn za drivere iz satelita
Evo nemam šta raditi pa sam napravio graf odaziva suba od Z-2300 u BassBox 6 programu, koristio sam gore spomenute parametre i približno sam odredio duljinu porta i volumen kutije, ali mislim da sam dosta blizu.

|
Krasna krivulja...
dok ne pogledaš stvarni odaziv u sobi pa to izgleda ko kretanje nekakve dionice na burzi.
Iako pikovi nisu ništa što nemože sredit 10m petljanja s spl metrom i par.ekv. ako znaš što radiš. veči problem su modovi sobe kad se neka frek. totalno poništi...Tako ja imam totalni null nešto sitno ispod 40Hz i poveču rupu oko 90 Hz
Ali to s sobom je preopširna priča za nabrzinu pisat što pametno ...
btw, sub je ko i tvoj , diy

i flat nije nešto eskluzivno , u diy možeš svašta.