Tema: UV lampa?!
View Single Post
Staro 11.08.2004., 18:04   #1
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
UV lampa?!

Da li je UV lampa neophodno ljubicaste boje? Kupio sam u links-u UV Sharkoon neonku (starter kit) i svijetli plavom bojom. Inace slali su mi to postom u Rijeku pa sad ako je doslo do zabune to ce biti tesko reklamirati. Kupio sam i onaj Sharkoon laser led, isto UV. I napravio sam mali test. Uzeo novcanicu od 10 kn, stavio pod LED koji bljesti ultra-ljubicastim svjetlom, i na novcanici su se vidjele one crtice. Pod neonkom, koja totalno bljesti da me bole oci od gledanja u nju, te crtice se ne vide. Znaci li to da to nije UV ili...? Pokusao sam slikati ali fotic bas nije navikao slikati UV Laser led i extra brigt neonke pa boje izgledaju slicno. Zato sam stavio usporedbu lasera i neonke pa primjetite razliku.

navodno UV neonka u kucistu, kuciste presprejano iznutra uv reflektivnim fluo zutim sprejem

sharkoon uv laser led

usporedba boja jedno pored drugog, neonka i laser led, primjetite slicnost, ali to je zbog nekvalitete fotica

Za kraj sam testirao da li je neonka stvarno UV na nacin da sam uzeo fluo zuti text-marker i napravio tanku crtu po ruci. Usporedba slijedi:

fluo marker na ruci osvjetljen neonkom. marker se vidi, ali efekt nije kao kod uv laser led-a:

fluo marker na ruci osvjetljen UV laser led-om. Primjetite jak efekt UV-a na fluo markeru...

Dakle, postavlja se pitanje, da li je doslo do zabune i da sam dobio obicnu plavu neonku umjesto UV neonke, ili je ova PLAVA neonka u stvari UV. ?!

Pozdrav i hvala svima na odgovorima!
dakky je offline   Reply With Quote