Ovo već postaje tema "Koje napajanje" iako je možda to već oduvijek i bila.
E pa svi pod budget napajanja u zadnje vrijeme preporućuju Corsair CX400. Hvaljen Seasnonic dizajn, skoro identičan VX450 u samo jednom malom detalju.
Koristi naravno lošije komponente manje pouzdanih proizvođača.
Ne bi se čudija da i ti CX400 počnu vrištat za 3-5 godina zbog OST RLX kondića koje koriste.
Veća braća kao VX450 i na dalje koriste Chemicon (iirc KZE). Iako sam po nekim reviewima zna uvatit da Corsair ponekad stavi ono što ima na lageru tako da ni priča o većoj braći ne drži uvik vodu.
*edit:
Citiraj:
Autor Mleki
Imam i ja jednog 380W kojem je pukao jedan kond, ali je još curio i radilo napajanje. Zamjenio sumnjive kondove za 30 kn (4-5 komada) i sad radi već pola godine.
|
Zanima me koje si kondiće stavija (proizvođač, serija, dimenzije i gdje si ih nabavija)? Još zanimljivije pitanje je kako si ih prominija? Ti Tagani su toliko nabiveni da bi tribalo odlemit pola stvari da bi se uopće došlo do tih kondića.
Ovo sa zamjenom kondića je malo i opasno jer ako nisi nabavija odgovarajuće kondiće mogu oni lako i brzo vrisnit da ne govorim i druge komponente.
Citiraj:
Autor robee
okej, sada smo zakljucili da tagan ne valja (i moj je oko 4 god...pa da racunam da bi mogao vrisnuti posto radi 24/7  ) a koje napajanje uzeti?! A da bude tiho kao tagan  Hiper ?!
|
Robee samo vizualno pregledaj napajanje da nema kondića kojima su vrhovi napukli/nabubrili (nekad to zna biti veoma malo ali se s godinama skupi). Ako napajanje više nije pod garancijom onda ga lipo otvori samo ga ostavi izvan kompa par sati da se dobro isprazne kondići jer te može opalit dobra struja.