View Single Post
Staro 28.04.2009., 17:25   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Thumbs up Eizo - novi CE dragulj u Eizotovoj skrinji m.krih snova

Prije nekoliko dana, Eizo je poslao dojavu svim vaznijim dilerima o novom draguljchetu
kojeg upravo pocinju sastavljati po narudjbi : ColorEdge CG232W Reference

Specifikacije, refresh i procesiranje = prica za sebe. Nakon njega bi trebao doci i "K" puni graficki model koji ce sigurno nabaciti barem jos jednu hiljadarku u cijenu. No kako nisu zlatna vremena prodaje, a prototip je kostao nesto vise... vjerovatno ce prodaja determinirati jos poneko niveliranje naknadnih cifri.

Mada se ni jedan CG/K ne drzi na lageru. Ovaj ce se proizvoditi (za pocetak) samo u seriji od 30 komada mjesecno, odnosno kad se konkretizira toliki broj narudjbi po seriji. Za ovakve specifikacije kao i u svakoj tehnologiji performansi, lampe moraju platiti ceh. Zato im je zivot ispod 30k sati sa naglaskom da moze i ispod toga. Lampe imaju garanciju ispod 10k sati, no prvi CG kupci ce kao i do sada, naknadnu prvu zamjenu moci ostvariti za 50% cijene. No CG ionako ima vlasnike sa nekoliko zamjena. To je monitorska investicija koja to podrazumijeva.

Kod CG serije je postojala rotacija PVA/IPS sa naglaskom na duze koristenje PVA u novijem periodu zivota te linije. Kao sto sam spomenuo prije, kod CG-a modela, pitanje matrice je bila nebitna stvar. CG podrzumijeva beskopromisnu kvalitetu u sluzbi boje i bez ispirke na cijenu. U takvoj rotaciji izbora medju Eizot glavama, ovaj put su ponovo skocili na IPS, sa specificnim kutevima koji krase top model CG serije.

Zanimljivo kao i kod pojedinih novih Barco modela, nisu se odlucili na LED-ni tretman ovog monitora. I dalje ga postponiraju! Sto ce reci da je dobro sto Marov nadolazeci monitor nece isijavati visak kriptona kad se bude vracao umoran sa svog 36I natrag u hižu

Vec sam pitao gdje i kade se u DE moze vidjeti spomenuti model, no prije mjesec dana ni najbolji dileri nece imati jedan Demo primjerak. Skockali su i nesto civilniju novu 24" : ColorEdge CG242WK

>>> Svinjska Groznica 09? <<<

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 28.04.2009. u 17:46. Razlog: Sitna kiša lije... dodji ladno mi je... linkove pobrkah...
Visage je offline   Reply With Quote