Citiraj:
Autor Viperus
A šta svi tu neke spike prodajete kak nije piratstvo ileglano. Svi znate dobro da se to nebi smjelo, ali nikog od nas nije briga, zato jer nas nikad neće osudit za niš.
Većina usporedbi ovdje je krajnje glupa i nelogična. Dok god živimo u kapitalističkom društvu, nemožete reći kako kopiranje virtulanog vlasništva nije krađa. Ako vi nekom oduzmete xy para u svijetu gdje se sve vrti oko novca, kako to nije krađa.
|
Ne prodajemo svi neke spike, naravno da je ilegalno. Sve što hoću reći je da postoje razlike što se te iste piratizacije i upotrebe softvera tiče. Primjer sam već naveo pa se neću ponavljati.
Isto tako od piratiziranog softvera mnoge firme ne da ne gube profit nego itekako imaju koristi, pa ga prešutno i toleriraju. Zar zaista misliš da MS nema mogućnosti syebati milijune korisnika ilegalnih windowsa?
Bolje mu odgovara igrati se s WGA i autoriziranjem windowsa, a ''crne'' windowse si ionakoi upisuju u svoje statistike i pumpanja broja korisnika windowsa, a da ne govorim kako su se mnogim stvarima iz svijeta piratizacije okoristili kako bi pokrpali svoj OS. No nisu oni ni jedini i nije to jedini način...
Kao što rekoh, najviše se bune filmaši i mužikaši koji ionako predobro žive na tuđoj grbači...
A i reci mi kako kod nas ljudi ne bi skidali kad se neukom puku nude reklame tipa ''
brzi intenet - od sada još brže skini filmove i pjesme koje ti se sviđaju''?
A i ti daješ krivu usporedbu - ako sad opljačkaš banku, vjeruj mi da će im faliti taj novac, a ako skineš windowes vistu s wareza, MS financijski neće izgubiti niti lipe. Dapače, s većim brojem korisnika raste im vrijednost...
@Fleks, nisi valjda kupio Bijonsin album zbog jedne pjesme? Imaš
ovdje bolju verziju, iako ne znam jel to ta pjesma koja ti se sviđa