View Single Post
Staro 27.04.2009., 20:10   #1743
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor munst0r Pregled postova
Ne znam sad kakve su to tocno kocnice, ali imam i ja na drugom bajku neke Tektro v-brake i koce skroz dobro...

Najcesci razlozi za lose kocenje v-brakea su lose gumice ili pak losa kociona povrsina na obrucu.

Kupi si te Swissstop pakne (dakle, ne samo gumice nego gumicu zajedno s drzacem). Nesto poput ovog Swisstop Full RX za 169 kn. Iako, vjerojatno ni one eXtend pakne za 19 kn nisu lose...

Zatim, pobrini se da ti je obruc cist i da nije zamascen. Namoci krpu alkoholom i dobro ga prebrisi. Postelaj kocnice, podmazi ih i podmazi sajlu od kocnice da lakse ide kroz buzir.

Nakon svega toga, trebalo bi kociti solidno.

Naime, kao sto rekoh, nema bas neke razlike u jacini kocenja izmedju v-brakea i diska. Jedino sto je disk pouzdaniji ako se vozis po sumi, blatu ili se pak spustas niz planine pa ti se pregrijava v-brake.

Recimo, ja trenutno imam na jednom bajku Formula K18 kocnice (jedne od boljih, duplo skuplje od Juicy 3), a na druga dva bajka imam neke osrednje, dobro postelane, v-brakeove i ne mogu reci da su Formule bas nesto jace od njih.
e hvala,tako ce i biti
neke swissstop pakne i alkohol(a ciscenje ofc)..thx
Kimi je offline   Reply With Quote