Prvo : nebaratam bas s biciklistickim terminima previse pa me nemojte ubiti ako sto krivo kazem
dakle...danas mi se dogodilo ono sto se vec odavno trebalo dogoditi na jeftinom bajku : ode pedala[ili pogon...neznam kako se to kaze]

doduse nije bas ni da sam ju mazio i pazio ali fala bogu pa nije pukla tj skinula se do kraja kad sam doskocio...ukratko standardna ruta, supstam se niz stepenice, skocim s kojih 40-50cm i osjetio sam kao da je pedala jednostavno pocela osimcu raditi,naravno nakon 1km odvezeno bye bye pedala, hello 5km pjesacenja...
btw bicikla je presla kojih 180km...tako nekako...naravno prije kojih tjedan dana sam bio zategnuo sve osim tih na pedalama (posto nemam takav alat za to)
dakle ovako stoje stvari : kako pedale idu na "L" meni se cijeli taj "L" jednostavno odvojio od osovine...i tako sad neznam da li bi trebao kupovati nove pedale, ili jednostavno to natrag zasarafiti...btw posto trenutno nemam potreban alat za to vratiti na mjesto kolika je vjerojatnost da se to ovako odokativnom metodom da procijeniti sto bi se trebalo sve mijenjati...
btw evo pa sa
SLIKE zakljucite sto fali
btw #2 ovako odoka na osovini mi navoji tj onaj "kvadrat" izgleda uredu...jedino sto kao da ima "odrezane" kuteve kojih milimetar otprilike...al doslovno odrezane a ne pohabane, a "utor" na pedali...ah...sve u svemu izgleda isto ovako odoka ko kvadrat tj.uredu...je li moguce da se samo odvidala ona matica od pedale?
strucni servis sam naravno ostavio kao zadnju opciju...jeftinije mi je vas pitati