Citiraj:
Autor pingmachine
|
Ne kužim... ima nižu potrošnju nego referentna HD4850, a razlika u performansama minimalna..
Citiraj:
Autor stef
ajmo se kladit da će GPU podržavati i DDR2, DDR3 i DDR4 kao što je bilo i do sada
Ajmo se također kladiti da je broj kondenzatora isti kao i na referentnom modelu, samo je njihov raspored drugačiji jer novi hladnjak dopušta da se stave bliže sredini PCBa. Nije prvi put, PowerColor (Tul) to radi sa PCS modelima, Palit/Gainward, MSI također ...
|
Ovo za podršku više tipova memorije se slažem, memorijski kontroler sigurno podržava više raznih memorija, jer je na istom chipu i HD4750 koja bi trebala imati GDDR3. Ali referentni dizajn HD4770 kartice govori o GDDR5 memoriji, dakle ako netko stavi GDDR3 onda će kartica biti puno sporija i ne možeš više imat te 2 kartice u istom rangu. Tj dobiješ neki hibrid HD4750 i HD4770. Iako ni prvi ni zadnji put da pod istim imenom dobijemo kartice sa različitim performansama :/
Kaj se kondenzatora tiče - moguće. Slike su ipak za sad malo preoskudne da se može usporediti.
Citiraj:
Autor pingmachine
eto tebe opet  hajde još malo o švabima i furmarku 
idle potrošnja je daleko najbitnija stvar na grafičkoj kartici.
|
Ne, zapravo su 3D performanse i kvaliteta slike daleko najbitniji, zato ja imam HD4890 a ne neku low end grafušu. I krivo gledaš (ili možda ja krivo gledam?). Gdje vidiš KATASTROFALNU potrošnju?? Daj pogledaj brojke malo...
Jedna napomena vezana baš za tu idle potrošnju. Dao bih se kladit da imaju isti problem kao i sa HD4870/4890 - tj memorija u 2D i 3D ne mijenja frekvenciju, i troši 30-40W bezveze. Ako je tako, uzmeđ RivaTuner ili ATT i eto ti jaaaako efikasne kartice u 2D, a funkcionalnost i 3D performanse ostaju iste. Problem GDDR5 za one koji nisu u toku je da kad mijenja frekvenciju dođe do titranja slike, a s obzirom da GPU loše prepoznaje 2D/3D i micanje prozora u Windowsima trigerira 3D frekvencije. Pa onda imaš titranje kad god scrollaš web stranicu, mičeš prozor i tome slično (neprihvatljivo). Zašto tome još nisu doskočili kroz malo pametniji BIOS+driver to nikom nije jasno.. no takvo je stanje sa HD4870/4890. S druge strane za HD4870X2 su to riješili kroz driver, pa ajd budi pametan
Ajd idem spat sad.. laku noć svima
edit.. a drugu stranu postova nisam ni vidio.. no dobro.. spavanac