Tema: I'm beaten
View Single Post
Staro 10.08.2004., 04:46   #2
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
ja baš idem na socket 754 i što se tiče CPU mogu reći da se definitvno isplati ciljati na 1Mb cache-a i nforce3 250 čipset ili nforce3 250Gb ako imaš potrebe za hardware-skim firewall-om i Gb Ethernetom (iako npr. GigaByte koristi nf3 250 i third party Gb Ethernet pa ispadne jeftinije )

o nforce3 250 matičnama (imho)>>
MSI K8N Neo Platinum : nije dobar/stabilan overclocker kako su neki testovi pokazivali i ima podosta mušica...uglavnom JAKO loš feedback

EPOX 8KDA3 J ili + : odlične ploče. znaju biti mušićave ,ali ništa strašno, podosta loš raspored power konektora...možda "najbolja" ploča dobavljiva kod nas trenutno (8KDA3+)...imaš članak tu na PCEkspertu

Chaintech VNF3-250 ili ZNF3-250 : stabilne, jeftine i dobre za OC....ZNF3-250 ima VIA Envy 24bit onboard sound i osobno mi se čine kao "best buy"

Gigabyte K8NS serija : kod nas imaju "obična" i PRO model ,ali ne i NXP (vrh ponude) . giga je stabilna ploča , nije neko overklokersko čudo (iako ju se da cijediti ) ,ali zato je pretrpana "điđama" od dva bios čipa do Dual Power System-K8 (neznam dali sve ploče imaju DPS)...pro model nije ni pretjerano skup

Abit & DFI : još nemaju nf3-250 matičnih...ali prema inside informacijama DFI bude pre-bolesna i laganini će zgaziti konkurenciju

....sve ove informacije su uglavnom ono što sam uspio pročitati po roundupima/reviewima i forumima (a pročitao sam ih podosta)

što se tiče socketa 939 : 3500+ non FX procesori će koštati oko 3500KN kad stignu (tako su barem linksovci rekli) što je PUNO previše i neznam kad će se spustiti jer sam čitao AMD hoće zadržati s754 kao "mainstream high end" procesore još neko vrijeme tj. izvlačiti što više para od usera :mad: ,a pošto intel baš i ne RULA mogu raditi skoro što god hoće

P.S. nek ti nebude nimalo krivo što napuštaš INTELA - sami su si krivi sa svojom potjerom za megahercima i nerealno visokim cijenama
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote