Citiraj:
Autor Bubba
postoji barem 3 praktikuma koja su slobodna 12 sati dnevno (od 8h do 20h). Ostali praktikumi u kojima se izvodi nastava su takodjer, ovisno o danu, vecinom 3-6 sati dnevno slobodni.
|
Slobodnih praktikuma nema. Dobro, slobodnih termina bi se vjerojatno naslo u rupama kad nitko ne koristi, ali formalno u rasporedu ne postoje termini predvidjeni za samostalan rad, a kad bi to i zatrazio, sumnjam da bi te asistent odusevljeno docekao. Nisam jos dozivio da bi netko to trazio, niti da bi netko sa kolegija rekao "tad-i-tad smo vam osigurali koristenje racunala za potrebe izrade projekta".
Ja cu ti reci za jedan kolegij gdje su se iskljucivo radile pokazne vjezbe, a asistent je rekao da se za izradu projekta snadjemo sami, citiram, "studenti imaju programe". I to je to. Da bi napravio kvalitetan projekt - gotovu aplikaciju - tebi treba dva tjedna zajebancije minimalno, iskljucivo rada na tome. Pomnozi to sa nekih 100 ljudi koji upisu kolegij. To neces dobiti na faksu da bog boga.
Citiraj:
Autor Bubba
No point je taj da vam je faklutet na ovaj ili onaj nacin (bilo to racunalima na prostoru fakulteta, ili povoljnijim licencama i slicno) dao mogucnost koristenja tog softvera, right?
|
Summa summarum - teoretski da, u praksi za neke slucajeve ni blizu, kao sto sam gore napisao.
Ma ne znam sto raspravljamo kad smo na istoj valnoj duljini ;-). Ne prozivam ja fakultet, niti trazim neko opravdanje za skidanje wareza jer me u krajnjoj liniji ne dira bas.