25.04.2009., 06:11
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ovo mi liči na Glaciator hladnjak (poznat od prije s Asusa) i čini se da će većina modela doći s njime. Što uopće nije loše.
Citiraj:
Autor Lux
1. 128-bit sabirnica je pola od 256-bit, ALI, GDDR5 je 2x GDDR3 na istoj frekvenciji; dakle ako jedna kartica ima GDDR5 na 800MHz i 128bit sabirnicu imat će potpuno istu propusnost kao i druga kartica sa GDDR3 na 800MHz i 256bit sabirnicom. E sad, ako je teoretski cijena GDDR5 i GDDR3 tu negdje, jeftinije je koristiti GDDR5 jer je jednostavnije dizajnirati sami čip (memorijski kontroler) ...
|
ajmo se kladit da će GPU podržavati i DDR2, DDR3 i DDR4 kao što je bilo i do sada
Citiraj:
EDIT: Baš gledam sliku sa slideova i ovu sliku HIS grafičke.. I olazim čak u napast HIS grafičku nazvati HD4750. No idemo redom. Prvo, slika sa slideova je definitivno referentni dizajn, a HIS je napravio "po svojem". Obratite pozornost na tanku bijelu liniju na crvenom PCB-u HIS grafičke, kako opcrtava oblik coolera koji bi TREBAO biti na toj kartici, i onda pogledajte sliku sa ATI slidea.. oblik je ISTI. E sad, gledajte dolje desno u uglu obje kartice.. HD4770 sa ATI slidea ima popunjena sva mjesta koja su na HIS kartici samo označena, ali prazna. 4750? Uglavnom, budem sad napravio u paintu slikicu da vidite o čemu pričam.. dajte mi 5 minuta da uploadam..
EDIT2: Evo, zdravo seljački
EDIT3: Hehe, ok, HIS je zbilja HD4770 .. sad sam tek kak treba vidio sliku kutije di lijepo piše HD4770 Ali čemu tolika štednja onda? Možda će biti HD4770 OC i non-OC? XT i PRO? Ili je samo ATI napokon napravio dizanj sa totalnim overkillom, a sad će "tvorničari" rezat to i štedit pokoji cent gdje god stignu?
|
Ajmo se također kladiti da je broj kondenzatora isti kao i na referentnom modelu, samo je njihov raspored drugačiji jer novi hladnjak dopušta da se stave bliže sredini PCBa. Nije prvi put, PowerColor (Tul) to radi sa PCS modelima, Palit/Gainward, MSI također ...
Zadnje izmijenjeno od: stef. 25.04.2009. u 06:34.
|
|
|