View Single Post
Staro 25.04.2009., 02:03   #6
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Takva kombinacija mi ne igra ulogu, jer mi treba uredjaj kao alat za daljnju softversku implementaciju i prodaju rjesenja. Dakle, mora biti moj odmah, bez ikakvih pretplata i peripetija.

Preskupo.Aha, kuzim.

A koliko se krecu cjene tih USB HDSPA kartica/stickova? Meni bi zapravo bio dovoljan i GPRS, u nacelu...

Ne dolazi u obzir.

Srece ce mi i trebati, obzirom da bi to moralo biti nabavljivo kod nas, jer ne zelim traume s HAKOM-om (opet)...
Mislim da kuzim sve. Najelegantnije dostupno rjesenje bi bila ona Toshiba. Samo da nije malne skupa. Najcesci hardveraj, IMO, za mobilni net (HSDPA, GPRS, EDGE i whatnot...) su Huawei USB i PCMCIA kartice. Modeli USB stickova su E160, E180 i E220 (mislim da je ovaj noviji). Vecina netbookova, mislim, nema PCMCIA pa cu ih izostaviti...

Ali ni za lijek ih nema u RH, osim u ponudi mob. operatera. Stvarno ne znam gdje bi se mogli kupiti na veliko osim ak coek ima kiosk. Sala.

MSAN je ovlašteni uvoznik Huaweia, ali mislim da u cjenicima nemaju USB GPRS/HSDPA donglove za ove svrhe. Moj educated guess bi bio da bi na upit mogli razmisliti o uvozu 10-100 komada. Anyhow, sretno, ovo stvarno nije a walk in a park.

Uh, da, cijena... na oglasnicima kod nas sam vidio E180 za 200-300 kn (navodim samo informativno). Vani su retail cijene od 20 £ (E160) do 50ak £ (E220). VAT incl.

Zadnje izmijenjeno od: naram-sin. 25.04.2009. u 02:15.
naram-sin je offline   Reply With Quote