Citiraj:
Autor Chome
... vrlo preporučljivo staviti jedan 120mm na 5V recimo ili ga spojiti direkt na karticu...
|
Pod 1:
Do sada je ovo vec OT, ali, pls,
preporucite mi neki 12-14 cm-ski vent koji bi fakat i mogao spojiti na ona 4 pina na samoj grafulji. Znaci da vec ima 4 pina koji idu drito u karticu a ne da moram jopet krpat sa izolirkom i slicno. Slazem se da je rjesenje na 5V ili 7V, odnosno drito u molex dobro, ali mi se ne da vise trgati molexe ili kupovati Y-konektore i slicno...htio bih malo fleksibilnosti, a misljenja sa da bi bilo super-ultra-giga-mega cool da mogu kontrolirati jedan takav vent iz CCC-a.
BTW, imam ref. Djidjibajticu 4850 sa, za sada, ref. coolerom. Unaprijed hvala.
I pod 2:
Eh, da, kako vlada lagana besparica, palo mi na pamet jos jedna misao. Naime, prije nego uspijem ubosti Accelera S1rev2, sto mislite o ovome.
Prema vecini stvari koje sam procitao do sada, najveci generatori topline su VRMovi i u slucaju referentnog coolera hladjeni su istim blokom bakra kao i GPU, mada po njima ne ide zrak koji tjera onaj turbinski vent iznad GPU-a.
Prije nastavka, garancija
nije issue. Dakle, palo mi na pamet. Prije nego dodjem u prililku nabaviti neko bolje hladjenje, mislio sam slijedece:
- step 1: skinuti ref. cooler sa kartice;
- step 2: otpiliti dio HS-a koji stoji iznad VRM-ova, znaci, da ne budu u direktnom kontaktu dio iznad GPU-a i VRMova;
- step 3: namontirati natrag veci dio coolera (sa ventom) na GPU i VRAM;
- step 4: namontirati natrag dio HS-a, koji je stajao na VRM-ovima, natrag na njih (imam jos nesto onog termalnog ljepila od AC-a);
- step 5: postaviti jedan vent na bocnu stranu kucista (ima otvor), okomito na karticu ili drito ispod nje da puse najvecim dijelom preko VRM HS-a...
Znam da je ref. cooler srot, ali kad se bas nema za egzotiku trenutno, htio bih bar nekako pokusati smanjiti temp. kartice, jer je na 100°C sa ventom na 100% cim pokrenem neku DX10 igru (a imam modani FW...). I to se uvijek dogadja, neovisno sto sam stvarno izmenadzirao kablovinje do bola i sto kuciste ima 2 usisna i 3 ispusna venta (racunam i jedan je od PSUa).
Eto, mozda je glupa ideja, ali je jedina izvediva... za sada...
Unaprijed thnx na misljenjima za oba upita. I sorry na epskom postu...
EDIT: mozda je ovo trebalo na Modding podforum, ali radi se o 4850 pa eto...
EDIT2: da otlonom potencijalnu nebulozu... ideja onog piljenja coolera od gore je bazirana na ideji uklanjanja fizickog kontakta izmedju hladjenja GPUa i VRMova, sto bi, nacelno, osim preko PCB-a mozda, onemogucilo prijenos jednog dijela topline sa VRMova na GPU...