View Single Post
Staro 24.04.2009., 10:19   #1
ivan_29
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2009
Nema slike ni BIOS-a

evo kod prijatelja pokušavam riješiti neobičan problem.kod paljenja računala ne pojavljuje se nikakva slika pa čak ni bios. pet sekundi nakon paljenja čuje se jedan kratki beep, zatim pokretanje hard diska, disketnog pogona, lampica na pržilica trepne nekoliko puta i nisam siguran dali se windowsi učitaju, ali sve bez slike na monitoru.
napominjem da je na ovoj MB albatron KM51G-754 crkla integrirana grafička koja je zamjenjena sa Pc-e gigabajtovom i sve je radilo OK pola godine.
sad smo provjerili grafičku na drugom računalu i ispravna je, monitor također, RAM je u redu. probali smo eliminacijom većine komponenti grafička, ram, hard, disketni pogon, pržilica, baterija, clear CMOS, bežična kartica i ništa od ovog se nije pokazalo neispravnim. po meni ostaje samo matična ili je možda oslabilo napajanje. nema vidljivih znakova na ploči koji bi ukazivali na oštećenje.
MB albatron KM51G-754
AMD Athlon 64
Napajanje Codegen 400 W
evo pokušao sam biti što detaljniji u opisu kvara pa bih molio ako je netko imao slično iskustvo ili ima znanje da pokuša pomoći.
Hvala!
ivan_29 je offline   Reply With Quote