Citiraj:
Autor pingmachine
e, samo je problem u tome što to ne radi i što disk i dalje klikne svakih 8 sekundi, iako se SMART vrijednosti više ne mijenjaju 
|
Nisam htio brzat s odgovorom dok nisam
detaljno provjerio korisnicka iskustva, a ona su sljedeca:
- Prosjecna (cca) "Soft parking" brojka se krece debelo unutar specifikacija (300k IIRC).
- Naletio sam na nekolicinu iskustava korisnika koji su ovu brojku uspjeli prekoraciti nekoliko puta (cak 1+ milijun soft loada) i ovo su Greenovci izdrzali. Ne znam na koji nacin (softver, OS, load) ali su uspjeli.
- Za kraj, moram konstatirati da ovo nije uobicajeni "scenarij", te da postoji odredjeni programi koji izazivaju ovakvu "nuspojavu" (namjerno nisam oslovio kao "problem", jer nema apsolutno nikakvih dokaza da preveliki broj load/unload parkiranja dovodi do kvara diskova).
Citiraj:
Autor Terminator02
Tri? 
E, onda definitivno otpada! 
Išao sam logikom da ako 2TB verzija ima 4 ploče po 500GB, da ova ima dvije po 500GB.
Znači, uzimam crnog WD6401AALS od 640GB ili plavog 6400AALS za siću od 450kn.
Vjerovatno plavog. 
|
Citiraj:
Autor pingmachine
jest, tri... zasad.
10EACS je na početku bio 4x250 GB. zatim se pojavio 10EADS sa 3x333 GB, ali je s vremenom i 10EACS otišao na istu konfiguraciju ploča (ali je ostao na 16 MB cachea).
za pretpostaviti je da će 10EADS jednom otići na 500 GB ploče (ili će se pojaviti "10EAES"), ali tko zna kada.
|
Jos jednom ponavljam, 99,9% sam siguran da nitko na ovom forumu ne bi primjetio razliku izmedju diska sa plocom vise-manje (unutar iste serije, npr razlicitog kapaciteta, 320 vs. 640GB) u svakodnevnom radu. (bez koristenja dodatnog dijagnostickog softvera ofkors)
Sto se tice odabira izmedju Blue i Black, oba dva brzinom zadovoljavaju zahtjeve sistemskog diska.