a cekaj sad malo u redu je pogledati isti film u kinu i 30x i to uredno platiti 30x makar gledas istu kopiju kao i prvi put? pa cekaj malo nije to pip show da placas po gledanju. mogu mi naplatiti samo jedan put za jednu verziju vise puta je kradja, jer ne prikazuju nista novo i ne zavrijedjuje dodatan novac za nesto sto je identicno prethodno placenom.
ako potrose +100mil na film a ne isplati im se onda su im pirati krivi. vecina ljudi ide gladati film u kino radi druzenje. pogledaj wolverine izasao je workprint makar su ljudi generalno sve vidjeli bez obrira na to idu u kino gledati usminkanu verziju. tako da prica o piratima ne stoji.
hm bas i ne znam da li postoji neorginalni auto, ali znam da postoje ne orginalni dijelovi koji se legalno proizvode i prodaju.
da je sve tako lijepo divno i krasno i da je to doista kradja takve stvari se ne bi mogle dogadjati (recimo kradja auta), policija sluzi kao metoda represije za ljude koji u stvari ne znaju sto rade. usa kao najglasniji sa krsenjem prava imaju daleko najvise seedera leechera ........ ne mogu dokazati da je to ilegalno, onda nemamo o cemu razgovarati. moviex.info je zatvoren ne zato sto je sluzio kao tracker nego zato sto su prodavali upload promet ekipi koja je imala omjer manji od 0.8 i nisu mogli skidati materijale. tu i tamo netko najebe, ali to je sitno i beznacajno.
sad moram i ja priznati da sam i ja svojevremeno kupovao orginalne igrice za playstation a ne one iz oglasnika. da igrica za komp kosta 50kn vjerojatno bi kupio onu koja bi mi se svidjela, ali ovako kad svaki naslov mora izdavacu donijeti 100mil neto dobiti nabijem ih na .ura. takve fore ne pusim.
epilog za kraj. da li je u redu sto ljudi kad kupuju bilo kakav medij za pohranu podataka moraju platiti naknadu za pad zarade "zbog piratluka" bez obzira da li rade drustveno prihvatljive ili ne prihvatljive radnje. kakva je sad to fora? znaci ipak je donekle legalno jer ipak platis nesto, nije da su ostali bez gaca. ne platis koliko oni hoce ali ipak bolje ista nego nista.