View Single Post
Staro 22.04.2009., 22:27   #79
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
Nemam ja tebe sta podsjecat sto se krade.

Tu su zakoni i licencni ugovori.

Milioni dolara nisu utuceni u film kako bi ga ti skinuo, pogledao i obrisao, vec zato da platis 30 kn za kino kartu sjednes u kino pogledas ga i izadjes van.

Ako zelis ponovno ga pogledat, opet platis kino kartu... Ili pricekas da dodje u videoteku kojoj platis 15 kn za pogledat film... Ili kupis original DVD koji pogledas... Pa ga cak mozes i poklonit nekome. Ne, to nije zabranjeno. Ali moras poklonit original DVD a ne kopiju. Ako nekome poklonis auto, valjda ces mu original dat koji si kupio?

Ili pricekas da neka TV postaja plati emitiranje toga filma pa ga pogledas...

Uglavnom, gledanje filmova se placa... I postoje dobri razlozi zasto se to placa... Jedan od tih razloga je taj da se ima novac za platit ljude koji su radili film i da se ima novac snimit drugi film...
je li cjena mozda previsoka pa skidamo sa neta ?
je li ko od glumaca, rezisera, itd itd itd... u zadnjihe vrjeme dobija manju placu jer ekipa skida sa neta pa je prihod od filma manji ?
ako sam film koji je bija na tv (a nisam stiga pogedat) snimija i pogleda poslje isto kradja?

i zasto ti toliko volis aute ?

+ ako DVD film kosta 115kn kad izadje na trzise, kao to onda nakon dvije godine na kiosku kosta 25 kn, ako su film ispatili putem kino dvorana zasto nas prve dvije godine zene sa 115 kn za DVD, a onda gle cuda cjena cucne na 25 kn.

aj ti meni reci ko je tu lud ???
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote