Draž - teško je reći. Između 2 kartice je prošlo cca mjesec dana, igre koje sam igrao više nemam, a i većina tadašnjih rezultata je sa 1280x1024 koja i nije baš neka rezolucija za takve kartice. Ono što mogu reći je da ova kartica može zbilja gurati skoro bilo koju igru na 1920x1080 sa maximalnim detaljima i AA/AF. Iznimke su vjerojatno Crysis+Warhead (standardno), i vjerojatno bi FarCry 2 bilo dobro igrati sa nešto nižim AA/AF da dobiješ glađu igru..
Flikoman - Da, znam da mi je procesor malo slab, ali nije baš toliko usko grlo po rezultatima koje sam gledao po nekim siteovima (potraži CPU scaling članke za 4870X2, GTX285 i sl).
Inače, sad sam probavao malo FarCry2 u Win7 na 1920x1440, ama baš sve na maximumu što se u igri da podesiti (Ultra+max AA/AF etc). Istina, igra ima prosjek od 32-33fps, što je nisko.. ali dao bih se kladiti da uz malo smanjeni AA, i na rezoluciji 1920x1080 nebi bilo nikakvih problema. Na žalost, u Win7 mi igre ne nude 16:9 i 16:10 rezolucije pa mogu samo ovu veću testirati, ili 1600x1200.. Al kažem, 1920x1080 ima skoro pa 30% manje pixela od 1920x1440, pa bi moralo puno bolje raditi na toj 16:9 rezi..
Za sad druge igre na DX10 nisam probavao, ali koliko vidim po recenzijama po netu, Stalker CS sa DX10.1 efektima i FC2 sa DX10 rade tu negdje, World in Conflict bi trebao bit još nešto manje naporan (a uostalom to e RTS a ne FPS pa su niži frejmovi manje primjetni), a ostale igre (Fallout 3, CoD 5, Left 4 Dead, Lost Space, HAWX, CoH i sl) su sve manje zahtjevne od ovih prije spomenutih. Crysis/Warhead nemam "pri ruci", ali ću probat na brzinu još STALKER:CS na DX10.1, čisto da usporedim. Ako on neće imati većih problema sa svim efektima, onda zbilja sve 5.
Ah, da, i kad probam S:CS na ovoj kartici u DX10.1 moći ću dati i neku usporedbu, jer je na staroj HD4870 (podsjećam, 512MB!) ta igra bila jaaako zahtjevna.. A možda i nađem neke brojčice sa malo većih rezolucija jer sam tamo svašta isprobavao. Pa javim.. al sutra. Danas možda i stignem isprobati, al već me lovi drijemež pa nebum nazad dolazio na forum
Pozdrav svima!