Citiraj:
Autor krbo
može li konačno XBMC potjerati h.264 s DXVA ?
|
Neznam kako bi to kvalitetnije provjerio ... ako postoji bolji nacin reci
Ovo je SS sa KMplayerom preko internal codeca. Zauzece GPU je bilo 3-13%, a CPU 20-30. Mozda bi jos bilo dobro pogledati KM preko external Haali-ja
A ovdje je preko XBMC-a. Zauzece GPU je bilo 24% konstantno, a CPU18-24. Sad vidim da je i slika puno ljepsa preko XBMC-a
U oba slucaja slika je fluidna bez jitter-a i sl. kerefeka.
Citiraj:
Autor Matebaron
Lijepo si to dokumentirao, svaka čast!
Kakve su temperature u kućištu s obzirom da nema baš puno lufta oko njega?
|
Da temperatura

Sad kako je komp u polici temp je porasla oko 5 stupnjeva i to samo na atici. U idlu je prije uvijek bila oko 38-42c a sada ventovi drze na 49-50c. Dok u full loadu ventovi drze 62-64c na 800rpm. 2D clock je 250/1000mhz, a 3D 670/2270, a cpu clock 3,8ghz
Citiraj:
Autor kis
Planirao sam nešto slično i za sebe, pa me zanima kako si riješio prikaz slike, budući da ti je to radni PC, a ne samo multimedijski centar zabave.
Da li ti je comp. stalno u clone modu ili uključuješ dual mode za TV kada želiš nešto gledati na LCD-u?
|
Nekoristim clone mod vec iskljucivo extended. Mislim da je kod nVidie to dual view. Zena gleda svoje serije, ja surfam i sl.

Extended mod je uvijek ukljucen, a LCD je sekundarni monitor.
Ako ce ti pomoci kod slaganja postavki, i ako zelis imati neki automatizam da nemoras svako malo klikati i prevlacit programe koristi UltraMon.
Znaci zelis imati 5-6 programa da ih koritis iz naslonjaca fotelje. Slozis svakom od njih shortcut-e negdje. Najbolje odmah u instalacijskom folderu (koje ces kasnije zaboraviti kad sve slozis) Posto instaliras UltraMon, dobiti ces 2 dodatna taba na svim shortcut-ima pod "properties". Ultramon window i ultramon display. Sad u tabu "Ultramon window" odaberes custom settings i force on monitor 2. Zatim te shortcute (koje si modao preko Ultramon taba) dodjelis na tipke daljinskog ili bezicnog misa i to je to.
Kada program startas preko tih shortuta tj. preko daljinca ili misa, inicira se na sekundarnom display-u. A dok koristis regularne shortcute tih istih programa, isti ce se dici na primarnom monitoru. Uz to sa Ultramonom mozes postaviti 2 razlicita wallpapera, sa razlicitim rezama.