Pozdrav,
iskoristit ću priliku pa predstavit web koji će pratit proces osnivanja i rad Hrvatske Udruge Korisnika BSD Sustava.
Radi se o projektu koji bi na našim prostorima povećao broj korisnika *BSD sustava, te promovirao isti kroz razne seminare i radionice. Ovaj projekt je nešto novo kod nas, zadnji je stao na mailing listi kojeg je pokrenuo cijenjeni Ivan Voras, dipl.ing., vjerojatno jedan od najpotkovanijih ljudi kada su u pitanju *BSD sustavi kod nas.
Projekt nije ciljan samo na postojeće korisnike i gurue, već i na ljude koji još nikada nisu vidjeli BSD sustav, te za njih predstavlja nešto sasvim novo. Kada projekt malo krene priprema se jedno uvodno predavanje o *BSD sustavima, koje ćemo pokušati snimiti u cijelosti tako da i oni koji neće moći fizički prisustvovati predavanju dobiju sliku o čemu se opće radi. Predavanje će za cilj imati upoznavanje novih korisnika s prednostima ovo operacijskog sustava. Cijeli projekt je još u alpha fazi, te se traže članovi kako bismo organizirali Udrugu.
Kontaktirao sam gosp. Vorasa, dobio njegovu podršku u projektu, te smo krenuli u potragu za članovima. Hrvatska Udruga Korisnika BSD Sustava je u procesu registracije, a kada završi mogli bismo reći da je i projekt službeno počeo. BSD sustavi su bezrazložno zapostavljeni, pogotovo kod nas, te mi to mislimo ispraviti. *BSD sustavi su vjerojatno najbolje serverske platforme, ali mogu predstavljati i odličan desktop OS, ukoliko ste spremni na neka ograničenja. Sve o tome, ali i više ćemo Vam prestaviti na našem uvodnom predavanju o BSD-u.
Prije nego Vam dam link na site, moram reć da mi web development nije jača strana, te je web site dosta skroman, ali vjerujem dovoljno funkcionalan. Naravno web-site nije ni blizu kraja, te nas očekuje puno posla, ali svaki dan se nešto radi, pa se nadamo da neće trajati predugo.
Ukoliko imate iskustva s sustavom i željeli bi pomoć, slobodno se javite na pm ili tamo na forum, mail ili bilo koji drugi način. Bilo kakve
konstruktivne kritike su dobrodošle, pa ih možete dojaviti na iste načine.
Hvala što se pročitali ovo do kraja, a evo i linka:
BSD Hrvatska