Citiraj:
Autor medo
Daljinac se čini slabe kvalitete. Kada se pojačava, prvo pojača lijevi, a onda desni kanal. Ne bi smetalo da je slabo izraženo, ali kada lijevi već dosta glasno svira onda se tek počne paliti desni kako se potenciometar okreće.
|
To nije normalno, reklamiraj ih.
Citiraj:
Autor medo
Visokih tonova gotovo da i nema! Satelitima definitivno nedostaju visokotonci! Nemam pojma zašto hvale ove zvučnike i odakle im THX certifikat, ali ovo definitivno nisu Hi-Fi zvučnici. Ako su ovi ovakvi tako nahvaljeni, bojim se pomisliti kakvi su ostali kompjuterski 2.1 zvučnici. Subwoofer isto - kad se tiho sluša zika, vrlo je trom i jedva da reagira
|
Jest da volim bas i ne obazirem se previše na visoke tonove ali ljudi inaće kažu da su sasvim ok u viskokima ali slabi u srednjim tonovima pa malo mi je čudno ovo ali jbg, možda ti tako paše pa zato. To čudo od Tangbandovog drivera skoro pa da i je visokotonac
Što se basa tiće to je kutija tunirana dosta nisko za taj 8" driver (na 35Hz), a ovo su navodni T/S parametri (c/p sa Logitech foruma):
Citiraj:
Logitech W200OF120-02F woofer parameters:
Fs = 42.95 Hz
Re = 7.80 ohms
Le = 7328.42 uH
L2 = 3120.63 uH
R2 = 52.25 ohms
Qt = 0.52 Qt
Qes = 0.57 Qes
Qms = 6.49 Qms
Mms = 50.81 grams
Rms = 2.112233 kg/s
Cms = 0.000270 m/N
Vas = 10.35 liters
Sd= 165.13 cm^2
Bl = 13.755757 Tm
ETA = 0.14 %
Lp(2.83V/1m) = 83.66 dB
|
Cijeli topic:
http://forums.logitech.com/logitech/...essage.id=4044
Sub je malo preopterečen po mom mišljenu ali meni svira ok i nebih rekao da je trom, samo je hladan zvuk malo. Ali opet, to je stvar ukusa i navike.
NE, ovo definitivno NISU Hi-Fi zvučnici i THX certifikat nema apsolutno nikakve veze sa Hi-Fi-jem
Citiraj:
Autor medo
Pustiti ću ih da se malo usviraju, možda bude bolje.
|
Možda ti sub postane manje trom kad se omekša ovjes malo.
Ako su ti u nekoj drugoj sobi ostavi ih da sviraju preko 3-4 noći na nekih 20% glasnoće, pomoglo mi je za slušalice
Uz sve to uračunaj i faktor prostorije u kojoj slušaš, ja sam ih jednom nosio u školu radi eksperimenta iz fizike pa smo poslje nastave malo raspalili u razredu. Uglavom, basa je bilo puno i sve je brujalo ali sateliti su se jedva čuli ali kao da su stišani za 10ak db što je užasno. Dok doma u dnevoj npr sve se čuje ok i kad se pojača malo sve odjekuje od svih tonova, ne samo basa.
Ako hoćeš, nije teško izvaditi drivere iz satelita pa ih staviti u novu, drvenu kutiju i dodati tweeter ako baš želiš.
Ako misliš stavljati druge satelite onda pazi na to da je HPF rez na zvučnicima na oko 150Hz.
I btw ako nabaviš nove satelite i neznaš di bi sa ovima, pošalji mi porukicu jer bi meni mogli poslužiti