View Single Post
Staro 22.04.2009., 18:54   #40
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Daljinac se čini slabe kvalitete. Kada se pojačava, prvo pojača lijevi, a onda desni kanal. Ne bi smetalo da je slabo izraženo, ali kada lijevi već dosta glasno svira onda se tek počne paliti desni kako se potenciometar okreće.
To nije normalno, reklamiraj ih.

Citiraj:
Autor medo
Visokih tonova gotovo da i nema! Satelitima definitivno nedostaju visokotonci! Nemam pojma zašto hvale ove zvučnike i odakle im THX certifikat, ali ovo definitivno nisu Hi-Fi zvučnici. Ako su ovi ovakvi tako nahvaljeni, bojim se pomisliti kakvi su ostali kompjuterski 2.1 zvučnici. Subwoofer isto - kad se tiho sluša zika, vrlo je trom i jedva da reagira
Jest da volim bas i ne obazirem se previše na visoke tonove ali ljudi inaće kažu da su sasvim ok u viskokima ali slabi u srednjim tonovima pa malo mi je čudno ovo ali jbg, možda ti tako paše pa zato. To čudo od Tangbandovog drivera skoro pa da i je visokotonac

Što se basa tiće to je kutija tunirana dosta nisko za taj 8" driver (na 35Hz), a ovo su navodni T/S parametri (c/p sa Logitech foruma):
Citiraj:
Logitech W200OF120-02F woofer parameters:

Fs = 42.95 Hz

Re = 7.80 ohms

Le = 7328.42 uH

L2 = 3120.63 uH

R2 = 52.25 ohms

Qt = 0.52 Qt

Qes = 0.57 Qes

Qms = 6.49 Qms

Mms = 50.81 grams

Rms = 2.112233 kg/s

Cms = 0.000270 m/N

Vas = 10.35 liters

Sd= 165.13 cm^2

Bl = 13.755757 Tm

ETA = 0.14 %

Lp(2.83V/1m) = 83.66 dB
Cijeli topic: http://forums.logitech.com/logitech/...essage.id=4044

Sub je malo preopterečen po mom mišljenu ali meni svira ok i nebih rekao da je trom, samo je hladan zvuk malo. Ali opet, to je stvar ukusa i navike.

NE, ovo definitivno NISU Hi-Fi zvučnici i THX certifikat nema apsolutno nikakve veze sa Hi-Fi-jem

Citiraj:
Autor medo
Pustiti ću ih da se malo usviraju, možda bude bolje.
Možda ti sub postane manje trom kad se omekša ovjes malo.
Ako su ti u nekoj drugoj sobi ostavi ih da sviraju preko 3-4 noći na nekih 20% glasnoće, pomoglo mi je za slušalice

Uz sve to uračunaj i faktor prostorije u kojoj slušaš, ja sam ih jednom nosio u školu radi eksperimenta iz fizike pa smo poslje nastave malo raspalili u razredu. Uglavom, basa je bilo puno i sve je brujalo ali sateliti su se jedva čuli ali kao da su stišani za 10ak db što je užasno. Dok doma u dnevoj npr sve se čuje ok i kad se pojača malo sve odjekuje od svih tonova, ne samo basa.

Ako hoćeš, nije teško izvaditi drivere iz satelita pa ih staviti u novu, drvenu kutiju i dodati tweeter ako baš želiš.
Ako misliš stavljati druge satelite onda pazi na to da je HPF rez na zvučnicima na oko 150Hz.

I btw ako nabaviš nove satelite i neznaš di bi sa ovima, pošalji mi porukicu jer bi meni mogli poslužiti

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline   Reply With Quote