View Single Post
Staro 22.04.2009., 17:15   #69
gunther
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor ante2 Pregled postova
Da li je kradja ako ja skinem puni demo igre, odigram je do pola, kazem mmmm ovo je super.
Odem u ducan kupim je i nastavim se igrat na igri koja je jos uvjek ona prva piratska kopija, dok mi se original kocoperi na ladici ormara (konkretno Bioshock) ???

Da li je kradja ako ja instaliram demo npr sa Bug-ovog DVD odigram ga malo, kazem mmmm ovo je super.
Odem u ducan kupim igru i nakon par sati skuzim da sam popusija bananu epskih razmjer (konkretno Daikatana)

Ja bi reko da je problem u razini ljudske svjesti o dobrom i losem, o granici izmedju radoznalosti i gramzljivosti.
A mi kao rasa (ljudi kao oblik smislenog zivog bica ) smo jos daleko od visokog nivoa (recimo to tako) dobre svjesti i osjecaja za opcu i pojedinacnu slobodu i dobrotu.

npr prije neki dan procitam kako (ako je to tocno) Bono Vox iz U2 serka o tome da bi trebalo hapsit ekipu koja dila mp3 po netu pa kamo to ide ?????? zafalilo mu je za nove suncane cvike ili koji k...... (ne trebate se ni pitat sta je neko ko ne slusa U2 napravija nakon toga)
mozda je taj neko treba rec, "ja sam iznad ovog i necu skidat mp3-ce sa neta i pokazat starom prdonji da sam iznad njega", mozda je treba ali nije

ps-zadnji album U2 je totalna banana
Prvo sto si naveo jest kradja... Kao sto bi bila kradja da provalis u auto salon i uzmes auto, ne plativsi ga jasno. I nakon tjedan dana ga vratis i zbunjenom trgovcu kazes: Odlican je; odlucio sam ga kupit!

Drugi primjer nije kradja, kao sto nije niti kradja ako auto kupis nakon test voznje koju ti je prodavac omogucio i nakon koje si odusevljen, medutim nakon 50 000 kilometara zbog nekih stvari odusevljenje ti naglo splasne...
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote