Da li je kradja ako ja skinem puni demo

igre, odigram je do pola, kazem mmmm ovo je super.
Odem u ducan kupim je i nastavim se igrat na igri koja je jos uvjek ona prva piratska kopija, dok mi se original kocoperi na ladici ormara (konkretno Bioshock) ???
Da li je kradja ako ja instaliram demo npr sa Bug-ovog DVD odigram ga malo, kazem mmmm ovo je super.
Odem u ducan kupim igru i nakon par sati skuzim da sam popusija bananu epskih razmjer

(konkretno Daikatana)
Ja bi reko da je problem u razini ljudske svjesti o dobrom i losem, o granici izmedju radoznalosti i gramzljivosti.
A mi kao rasa (ljudi kao oblik smislenog zivog bica

) smo jos daleko od visokog nivoa (recimo to tako) dobre svjesti i osjecaja za opcu i pojedinacnu slobodu i dobrotu.
npr prije neki dan procitam kako (ako je to tocno) Bono Vox iz U2 serka o tome da bi trebalo hapsit ekipu koja dila mp3 po netu

pa kamo to ide ?????? zafalilo mu je za nove suncane cvike ili koji k...... (ne trebate se ni pitat sta je neko ko ne slusa U2 napravija nakon toga)
mozda je taj neko treba rec, "ja sam iznad ovog i necu skidat mp3-ce sa neta i pokazat starom prdonji da sam iznad njega", mozda je treba ali nije
ps-zadnji album U2 je totalna banana