View Single Post
Staro 22.04.2009., 15:46   #62
k0vac3v1c
Premium

Datum registracije: Feb 2007
ne radi se tu samo i tpb nego o cijeloj internet zajednici.

da se maknemo malo od torrenta svi vi koji govorite o krsenju autorskih prava, samo da napomenem. svi slusamo radio i ako ti se svidja pjesma snimis ju (skines) i na kazeti ju stalno reproduciras i nitko ti nista ne kaze skines mp3 odmah se objavljuje ww3.
ne znam da li znate naknade za reproduciranje filmova idu ovako najskuplje za kino, kabel, video a tek onda nakon par godina TV. zbog cega? pa zbog toga sto je i vrapcima na grani poznato da ce 95% ljudi ako im se svidja film snimiti ce ga da si gleda kasnije, i to se toleriralo dok svima sve nije postalo dostupno. razmisljajuci na stari nacin uveli su dvd regije i to im je propalo cisto iz prakticnog razloga. jedini problem tpb su jebene kretencine i ljudska smeca koja kad skinu materijal koji je netko stavio na net i seeda ga iz ciste ljudske dobrote (altruizna), ovaj to prodaje ljudima, to je glavni problem koji rusi cijelu koncepciju.
podupirem bilo koji p2p sustav iz cisto humanog razloga, covjeku se ne smije osporiti pravo na informaciju. primjer volim pogledati dokumentarce recimo megastructures koji se svojevremeno prikazivao na htv, ali ti mulci nisu imali sluha pa su prestali prikazivati taj serijal. sad bi ja kao kmet iz srednjeg vijeka trebao biti u samilosti glavesina pusiti im kurac da mi se smiluju i puste serijal? samo zato sto nisam rodjen negdje drugdje gdje bi mi to bilo dostupno? vjerujem da nisam birao da se rodim u ovoj zadrtoj kenjari.
druga stvar copyright zakon je totalno u kurcu iz razloga jer prijeci razvoj ljudskog drustva. npr recimo pametan ste covjek i otkrite nesto vazno za ljudsku vrstu i recimo nekakav ugledni casopis vam ponudi cca 10000$ za clanak da ga oni objave. to sve zvuci lijepo ali taj casopis cita nekolicina ljudi na fakultetu i pretplata na taj casopis je 20000$ na godinu. recimo vama je to zanimljivo ali nemate novaca pratiti nove tehnologije a clanak je od casopisa do casopisa zakljucan do 35 godina. koliko bi se dobrih i korisnih stvari istrazilo da je informacija dostupnija. btw tekst koji vi pisete cim stisnete replay on postaje vlasnistvo PC Ekspert Team i ako netko na drugom forumu hoce citirati vas ne smije (nije da se drze toga) i PC Ekspert Team ga imaju pravo tuziti.
sad kad znate kako je copyright zakon nepravedan nema ga smisla braniti.
vi svi koji govorite da je to kradja ja mogu reci da nije jer sam platio telefon, ili mogu reci da nije jer taj drugi nije izmislio nesto sto vec nije postojalo (dosjetio se toga). sve sto je moguce napraviti u ovom prostoru vec postoji, ali mi nalazimo nacine kako da to materijaliziramo i vlasnistvo je cijele ljudske rase na male gupice pojedinaca koji si pripisuju sve zasluge samo zato sto su bili u mogucnosti nesto napraviti.
i prije su pokusavali zaustaviti slobodan tok informacija u srednjem vijeku crkva, hvala Bogu na tiskarskom stroju, sad sa © pa je dosao internet i to pokusavaju ugasiti ali bit interneta je dijeljenje informacija............
ps slazem se da bi firme koje se bave necime za sto je potreban spec prog trebale bi po razumnoj cijeni platiti taj prog.
ima tu jako puno stvari od copyright zakona do patenata (distribucija ljekova i patenti) i na kraju prava na zivot.
podrska tpb i poticem torrente (zbog prava na slobodu info), kao sto tpb kaze treba seedati jos vise torrenta i treba revidirati copyright i patentne zakone jer ovo vise nema smisla. sretno u eu parlamentu
k0vac3v1c je offline   Reply With Quote