Hmm, nadam se da nisam jedan od rijetkih koji torrente i opcenito p2p koristi (medju ostalim

) i za razmjenu/skidanje
legalnih stvari.
Npr: Modovi za igre, potpuno legalni i cak poticani od strane izdavaca.
Ne sjecam se vise koliko sam modova poskidao za Rome:Total War, a u zadnje vrijeme i Medieval:Total War preko torrenta.
Moderima takav nacin "distribucije" dodje kao idealan jer se ne moraju zayebavat sa hostingom velikih fajlova.
Fallout 3? Uz rapidshare, torrente koristi sve vise modova. Cak je brzina, posto su seederi i moderi uglavnom ameri, veca nego na rapidu.
A ruku na srce, bez modova bi igra bila osrednja. I neopisivo dosadna nakon kaj ju zavrsis.
Europa Universalis serijal (Rome posebno)? Ista stvar ko za FO3. Ne znam kakvo je SAD stanje sa torrentima, ali u pocecima su modovi bili iskljucivo tako
rasprostranjivani.
Beyond the red line, mod Freespacea 2 u BSG svijetu? Takodjer skinut preko torrenta...
Bitno za spomenuti je da je dobar dio tih torrenta imao TPB tracker, medju hrpom ostalih. Jel i to bilo ilegalno?
Uglavnom, kaj hocu reci...
Licemjerno je s jedne strane kenjati i proganjati torrent i p2p zajednicu, a s druge strane poticati tu istu da ispravlja greske, propuste i bugove, (a nerijetko vam spasava i prodaju beta verzija igri koje ste poslali u prodaju), te ih onda uploada i seeda na jednom od brojnih trackera i stranica.
Podsjeca me na zabranu prikazivanje videospotova i trailera youtube-u, koji su podigli prodaju mnogih filmova/izvodjaca.
TPB je bio penicilin za takve pokvarene licemjere.
Tak da se nadam prihvacanju zalbe i ponistenju smijesne presude.
p2p je sadanjost i buducnost neta, svidjalo se to
mocnim korporacijama, ili ne.
A u medjuvremenu nek razmisle zasto ljudi skidaju nesto besplatno, umjesto da plate do 5 puta vise od realne vrijednosti.