prije svega hvala svima na pohvalama
fortron jos nije ugradjen, jel ona šuma kablova koja izlazi iz njega nebi ni stala u kućište
Za tattoo-e samo u google napisete tribal tattoo, i da vidis linkova. Vise ni sam neznam od kud sam ih skidao, al znam da nije bio bas prevelik izbor besplatnih.
Sto se tice pozicioniranja komponenti u kucistu... ovaj dizajn sam u glavi radio par mjeseci

i nakon konzultiranja sa jos par ljudi, mislim da sam postigao najbolju efikasnost.
Buduci da zivim u mirnijem dijelu Samobora, nema nikakve buke iz vana, te jedina buka je do sad dolazila iz kucista. Ovako, ventilatori se mogu regulirat od prakticke bescujnosti do pravih turbina
Prije svega, od ventilatora u kucistu su ta dva 120mm, na hardu totalno bescujan 80mm@5V, te u napajanju jos jedan 80@5v.
Renesis, sto se tice prepreke... Neznam ako si primjetio, al na grafickoj nema venta, nego je samo zalmanov pasivac. Za tipkaranje po windowsima, to je i vise nego dovoljno, al nakon recimo 15min unreala mozes peci jaja na njemu. Stoga je vent tamo gdje je s namjerom da puse djelomicno po grafickoj, a ostatak "hladnog zraka dolazi iznad procesora, NBa i rama. Topli zrak iznad tih glavnih grijaca se dize do napajanja, te ventilator ispod napajanja ga baca van. Zbog toga je i obrnuto pozicionirana maticna
Inace, ne zelim sad o temperaturama jel znamo kolko moze maticna lagat, no relativna usporedba vjerujem da stoji.
Prije sam imao komponente poslagane na stolu, bez kucista. Izmjerio sam temp nakon pola sata prime-a.
Nakon sto sam sve zapakirao u kuciste, stavio ventilatora na max, pokrenuo prime opet pola sata, temperatura proca je bila nevjerojatnih 18° niza.
Impresivno, mora se priznat