Link ti je u postu prije mojeg, a isti taj link sam je na dan recenzije ostavil na temi o HD 4000 karticama. Kaj se tiče toga kaj si rekel, pregledaj si sve postove na ovoj temi čisto da vidiš kaj si sve napričal...
Citiraj:
Autor blava
nego sta mislite hoce li biti bolja u igrama od 9800gt...
|
Citiraj:
Autor blava
al gle 128bit versus 256 bit sabirnica...gdrr5>gddr3...memorijski bandwith hd4770 je 52 gb a ove kad clocknes nekih 68gb...a 8800gtzato mislim da ce biti dosta slabija od hd4830 i 8800gt...subjektivno misljenje.
|
Citiraj:
Autor blava
da ali ne kopcam ako prave kartice...zasto ne stave 256bitnu sabirnicu...pa to imaju vecina mainstream danasnjih grafickih kartica...tj.imala je 2006.x1650 pro agp...a ovo je 3 godine unaprijed pa ostaje na 128 bitnoj.
|
Citiraj:
Autor blava
da,smanjuju potrosnju i proizvodni proces,cijenu a prelaze na gddr5.
a necu biti skeptik mozda bude ovo pun pogodak... ali tesko da ce skiniti 8800gt sa trona ako ce kostati 800kn+sica... 
|
Citiraj:
Autor blava
ja sam zadrti atijevac ali nekako mi je sve to naglo i kao da prodaju maglu...ne kazem u vezi proiz.procesa i potrosnje vec perfomansi...tu gddr5 to nece biti sto posto ona koja je hd 4870 mislim njezina kvaliteta...a vec su stavili 128 bitnu sabirnicu...ja mislim da ce to biti okljastrena verzija hd4670/hd 4830 a sigurno nece konkurirati 9800gt
|
...pa ti sad reci da nisi nadrobil raznih gluposti. AMD najavljuje HD 4770 kao zamjenu za HD 4830, a ti u većini postova vodiš bitku sam sa sobom oko toga dal bude "skinula 8800GT s trona".

8800GT je odavno prepakirana u druge modele i "skinuta je s trona" od strane same nVidije, a kamoli od strane AMD-a, tak da ne znam čemu se se opće zamaraš s tim. Onda dalje imaš dilemu oko konkurentnosti HD 4770 kartice s 9800GT, koja je isto tak već prepakirana nekolko put i samo se vrtiš ukrug. Na kraju balade bude HD 4770 kak je i najavljeno i potvrđeno u masi recenzija zamijenila HD 4830, imala performanse u rangu (ili boje od) te kartice i to je to.