View Single Post
Staro 20.04.2009., 16:12   #9
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
dakle, što sam obavio

na topicu Monochrome/Color laserski printer sam tražio preporuku lasera baš za printanje bilježnica (tj. bitno da je laser) i za ostali text koji će mi trebati (jedino njega i printam samo) - dobio preporuku Lexmark E120.

Član Pomo si je dao truda pa je isprintao navedene datoteke (tj. samo jednu stranicu) na svom Lexmarku E120 na svim postavkama (Draft, Normal, Best, High Quality...) i poslao poštom da vidim odgovara li mi tj. radi li mi olovka s navedenim otiskom. ukoliko radi - kupujem ga

pošto smo zaključili da je PostScript datoteke jako teško editirati jer je jako rijedak programski jezik (izgleda) te je vrlo mali broj ljudi upućen s istime može li mi netko reći može li se npr. na budućem laseru E120 (postojeći korisnici?) odabrati svjetlina ili ti brightness? Samsung ima opciju Normal, Light i Dark - a meni bi trebala čitava "skala" od najsvjetlije (bijele) do najtamnije (crne) - ništa ultra zahtjevno. ukoliko takvo nešto ne postoji u printer driverima, može li se tako nešto "stimularati"?

također, išao u print studio i zamolio je li mogu printati PostScript dokumente na kaj sam dobil pogled zbunj, pa je išla (žena) tražit pomoću Microsoft servira kad neće otvorit fajl ("Use the Web servise to found...") i nije ništa našla. onda je pozvala muškog te na pitanje mogu li isprintati postscript dobio opet zbunj, onda je išel (probat) otvorit na Visti dokumente, nije mu išlo, zblokirali se cijeli Windowsi i srušili pitam ga jel ima net da skinem program s kojim sam ja otvoril, on kaže da nemaju. onda je dizanje trajalo 10min (pošto unutra ima svega i svačega) i nakon toga me zamolil da skinem program s kojim sam to otvoril. Internet ipak radi, skinuo program i on stavio printat - i rezultat još gori nego kod domaćeg lasera, probao još reći da poveća rezoluciju (DPI) no on je rekel da jesam zadovoljan, ja reko ne, on "to ti je tak", hvala i doviđenja
svebee je offline   Reply With Quote