View Single Post
Staro 20.04.2009., 15:14   #1178
LuxZg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Vidim da sam sad već suvišan u ovoj temi, kak ste se svi samo ufurali

windfucker - dobar posao to sa tunelom, jednog (lijepog ) dana ću probati

Draž - nekih velikih promjena u BIOS-ima nije bilo još iz vremena onog ASUS BIOS-a. Jedini bitniji BIOS-i koji su kasnije izlazili su BIOS koji omogućuje SMANJIVANJE napona (za low 2D mod), i neki od Sapphire koji ima još nekakve dodatne thermal profile, al koliko sam skužio ništa extra ne daje. Ja sam osobno koristio taj BIOS sa promjenjivim naponima, a sve ostalo sam podešavao sam sa RBE-om. Kasnije sam se opametio i vratio samo taj bios sa promjenjivim naponom, a dalje sve radio kroz ATI Tray Tools. Drugo ti ama baš ništa ne treba

Ah da, i Tom - dobro rezanje potrošnje Samo je problem što ne možeš kroz BIOS podesit 2D clock memorije na 250MHz bez da izazivaš flickering. Zato sam se ja okrenuo ATT-u. I mda, nisam gledao koji BIOS koristiš, ali nadam se da znaš da ako koristiš "obični" BIOS da će ti pravi (mjereni) napon i dalje biti isti, iako BIOS kaže 1,083V..

Uf, sad sam vidio da moj sticky-guide nema link na taj low-volt BIOS :-O Da ne kompliciram, download low-volt BIOS-a možete naći ovdje u drugom postu, a više objašnjenja u trećem postu i ostatku threada
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=67928

Dakle ukratko:
- stavite si taj low volt BIOS (za REFERENTNE 512MB HD4870!!!!) koji otključava 1,083V
- instalirajte ATI Tray Tools
- podesite si 2D clocks na 200/200 ili 250/250 na 1,083V, a 3D clocks onoliko koliko želite; i za 2D i za 3D je bitno da su ti clockovi STABILNI! Za 2D probajte vrtiti neki video, DVD, BluRay i sl; za 3D sve znate

Napomene još jednom:
- napon nije moguće promjeniti na veću vrijednosts nijednim osim onim "specijalnim" Diamond BIOS-om koji pak ima svojih bugova i problema
- napon nije moguće promjeniti na nižu vrijednost osim sa BIOS-om koji sam spomenuo gore
- ako i mijenjate napon, on će samo pisati da je niži, mjerenje potrošnje kompa kao i mjerenje napona na samoj grafičkoj pokazuje da se zapravo ne mijenja ništa

Ovo je ovako malo zbrda zdola, na poslu sam i htio sam napisat nešto na brzaka pa se rasteglo.. Ako sam duplao neke informacije koje ste spomenuli u prošlih 20-30 postova najte zamjerit jer nisam sve detaljno čitao. Ak kaj nije jasno - vičite!
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise
LuxZg je offline   Reply With Quote