View Single Post
Staro 19.04.2009., 15:24   #1
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Kako editirati PostScript (.ps) datoteke?

Dakle imam jednu .ps datoteku (bilježnica od 25 stranica) - radi se o bilježnicama za LiveScribe Pulse SmartPen, imaju hrpu točaka i na sebi i radi toga oblik/format mora biti vektorski kako bi print ispao kako spada.

Probao sam istu otvoriti u Photoshopu (DPI na 1200, rezolucije ~13000x11000) i editirati i vide se sve točke vrlo jasno, naravno Photoshop je pri otvaranju sve navedeno pretvorio u raster. Kada idem na print dobijem neke zmuljane točke (više kvadratiće) - ne valja i ne radi.

Probao pomoću Adobe Distillera konvertirati u .PDF (custom postavke, DPI na 2400) svih 25 stranica i kada printam ima kao "bijele mrlje" / kocke po sebi, tako da nešto radi nešto ne (te "mrlje" tj. bijeli prostor bez točaka je velik ~0,5cm kvadratni), tako da opet nešto radi, nešto ne.

Probao sam iz GSViewa printati na Adobe PDF i u tom slučaju plave crte/bilo koja boja je pretvorena također u crne točke tako da u tim dijeovima imam zapravo duple točke - opet nešto radi nešto ne (npr. neki gumbi rade neki ne).

Znači trebam način kako editirati .ps datoteku a da se ona zadrži u vektorskom obliku (.ps / .pdf) jer očito raster ne valja (Photoshop) te ako nejde, kako pomoću notepada (samog editiranja .ps fajla) posvijeliti cijeli dokument - brightness? hvala.

puno hvala

p.s. direktno otvaranje u Illustratoru također ne radi...
svebee je offline   Reply With Quote