View Single Post
Staro 19.04.2009., 01:09   #23
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
1350 kosta olovka (zapravo manje ali ukupno s dostavom).
istina, skupa je.

Citiraj:
Da bi koristili primarnu funkciju olovke, ne mozete pisati po obicnom papiru i u bilo kakvu biljeznicu nego u posebnu 'dot pattern', 4 biljeznice kostaju preko 250 kn
nisam još vidio digitalnu olovku sa mogućnošću pisanja na običan papir, osim dakako "add-on" koji se treba zakačiti na svaki pojedini list. dakako to jest nedostatak digitalnih olovaka.

Citiraj:
ako imate jako dobar printer mozete si sami printat biljeznice, stvarno genijalna ideja, da si ljudi printaju biljeznice, trebali bi ih djeliti sakom i kapom kad se kupi olovka.
pa meni je dobra ideja, treba imat laserski printer/bolji injekt (što danas i nije neki high-end) i može se (danas skužio) modificirati stranice/bilježnica po volji (estetski naravno), bolje nego da te opcije uopće nema.

Citiraj:
Neke od posebnosti olovke su te da mozete svirati glasovir (moj boze) pomocu posebne aplikacije te imate prevodioca koji ce uspjeti prevesti cak 21 (slovima: dvadestjednu) rijec jako popularnih jezika, arapski, svedski (on mi uvijek treba), kineski i spanjolski.
i sam sam na kraju članka rekao da olovka nije namjenjena sviranju po klaviru već da je to samo demostracija pozicioniranja olovke kao takve. i da, translator je demo, vidjet ćemo kad izađe puna/punokrvna verzija.

Citiraj:
Sve fajlove sta snimate ne mozete spremiti pod odredjenim nazivom nego olovka sama daje naziv po vremenu kad je nastao zapis, stvarno super kad imate 80-90 zapisa.
slažem se, užasna kategorizacija, to sam i naveo kao velik nedostatak.

Citiraj:
Sam softver olovke je vrlo los, toliko je los da je olovka neupotrebljiva s PC-em.
netočno, loš je, da je neupotrebljiva nije, mogu se raditi i prebacivati aplikacije sa/na olovku, arhivirati i prebacivati bilješke (text+audio zapis) što radi kako treba, mogu se (također neki dan vidio) brisati zapisi s olovke direktno s računala (veća preglednost).

Citiraj:
Olovka od 1350 kn, dakako, ima i nezaobilaznu igru Tetris (jos da mi je znati kako se to igra s olovkom) i genijalnu aplikaciju The Kalkulator.
neznam zašto ti vučeš riječi van iz konteksta, ja sam naveo to kao primjer igre/zabave za olovku, ne i ozbiljne aplikacije kojoj je ova olovka namijenjena. i što fali tetrisu? igra ti se da povučeš malu crticu (dovoljno 1-2mm) u lijevo ili desno po papiru i tak ti se miču oblici koji padaju, ukoliko povučeš crticu prema dolje oblik brzo padne, ukoliko ju mrdneš za gore - oblik se rotira.

Citiraj:
Sve u svemu, olovka ima dva puta vise nedostataka nego prednosti, sama zamisao je mozda i dobra, izvedba je ocajna.
nadam se da će se izvedba popraviti sa softverom jer hardverski olovka je izvanredna, ako i za par mjeseci, pola godine/godinu/koliko već ostane tak kak je, onda sigurno nije za pohvalit.

Citiraj:
Isplativije je za 50 eura (i manje) kupit na ebayu spy pen sa kamerom i memorijom od 4GB.
špijuniranje nije namjena ove olovke izgleda da nisi skužio koja je glavna poanta ove olovke.

Citiraj:
Samo moje misljenje, poz.
np.
svebee je offline   Reply With Quote