View Single Post
Staro 18.04.2009., 19:50   #22
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Ajde da napravim jedan rezime svabeeovog reviewa.

1350 kosta olovka (zapravo manje ali ukupno s dostavom).
Da bi koristili primarnu funkciju olovke, ne mozete pisati po obicnom papiru i u bilo kakvu biljeznicu
nego u posebnu 'dot pattern', 4 biljeznice kostaju preko 250 kn, ili, ako imate jako dobar printer mozete si sami printat biljeznice, stvarno genijalna ideja, da si ljudi printaju biljeznice, trebali bi ih djeliti sakom i kapom kad se kupi olovka.

Neke od posebnosti olovke su te da mozete svirati glasovir (moj boze) pomocu posebne aplikacije te imate prevodioca koji ce uspjeti prevesti cak 21 (slovima: dvadestjednu) rijec jako popularnih jezika, arapski, svedski (on mi uvijek treba), kineski i spanjolski.

Sve fajlove sta snimate ne mozete spremiti pod odredjenim nazivom nego olovka sama daje naziv po vremenu kad je nastao zapis, stvarno super kad imate 80-90 zapisa.

Sam softver olovke je vrlo los, toliko je los da je olovka neupotrebljiva s PC-em.

Olovka od 1350 kn, dakako, ima i nezaobilaznu igru Tetris (jos da mi je znati kako se to igra s olovkom) i genijalnu aplikaciju The Kalkulator.
Od dodatnih aplikacija tu je jos igra blackjack koja ce korisniku dosaditi za cca. 19 sek., te kviz glavnih gradova SAD-a, ajd, ovo je jos korisno i ima smisla.
Sve u svemu, olovka ima dva puta vise nedostataka nego prednosti, sama zamisao je mozda i dobra, izvedba je ocajna.

Vecinu tih funkcija ima low entry mobitel, pa cak i snimanje zvuka iz zadnje klupe na faxu.

Isplativije je za 50 eura (i manje) kupit na ebayu spy pen sa kamerom i memorijom od 4GB.

Samo moje misljenje, poz.
khm je offline   Reply With Quote