View Single Post
Staro 16.04.2009., 17:26   #467
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor A-V Pregled postova
Evo, iako sam odlučio da više neću pisati na ovu temu, daljnji razvoj događaja i moja savjest me na to tjeraju. Čitavu priču sam činjenično od početka iznosio bez izostavljanja, dodavanja, nagrđivanja i uljepšavanja pa ću tako i nastaviti.
Jučer, nakon javljanja g. Tubića na forum, razmijenili smo nekoliko privatnih poruka vezano uz ono što je napisao. Sadržaj tih poruka ne vidim razloga objavljivati, iako, ukoliko g.T. to bude želio, nemam ništa protiv. Uglavnom sve je bilo u stilu njegovog ispričavanja i mojeg odbijanja u vjerovanje njegovoj priči. U tom razgovoru g.T. mi je ponudio slijedeći proizvod kao kompenzaciju za sve što se događalo:
http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/965
S obzirom na vrijednost konkretnog proizvoda i na sva iskustva koja sam prošao s g.T. u ovo nisam uopće vjerovao. Ponajviše iz znatiželje - jer stvarno nisam imao nikakva očekivanja, potraživanja, a ni volje da se više bavim ovim slučajem - sam pristao na ovu ponudu. Gospodin T. me pitao kada ću danas biti kod kuće da dostavi proizvod, na što sam mu ja dao vrijeme. Na moje veliko iznenađenje, u dogovoreno vrijeme je stigao dostavljač g.T. na moju adresu sa kutijom u ruci. Novi novcati monitor, sa računom i garancijom mi je dospio u ruke! Evo, upravo sam ga spojio, još uvijek u nevjerici, radi odlično.
Pa evo, iskreno govoreći stvarno ne znam što zaključiti iz čitave priče. Iako dosta drugačijeg stava nego u početku, još uvijek stojim pri mišljenju da svi izgovori kojima se g.T. služio nisu bili istiniti. Kao što ste mogli i vidjeti, odustao sam od pregovaranja ovdje na forumu i branjenja tog svog mišljenja. I u ovome je moja najveća začuđenost. Kako netko tko je na kraju postupio ovako kako je, a to je moram reći iznimno pošteno, može istodobno gubiti reputaciju na tako nepotrebnim situacijama kao što je bila ova s početka priče? Ili je povod za ovo zadnje djelo bio puno prizemniji, a to je da ja napišem javno ovo što sada i pišem i iskupim ga pred svima. Ipak ću odbiti povjerovati u ovo posljednje, što iz razloga jer želim da ova priča ipak ima neki happy end, što iz razloga da sam u ovih posljednjih tjedan dana počeo pomalo osjećati i grižnju savjest zbog lavine koju sam pokrenuo ovdje na forumu. Dakle, biti ću korektan i zahvaliti mu se javno i privatno.
Zelim samo da komentarisem ovaj zadnji dio posta gdje kazes kako ti nije jasno da jedan covjek koji za izvinjenje salje besplatno monitor od 5k kuna moze izgubiti reputaciju na jednoj "obicnoj" konfiguraciji. Komentar nije zlonamjeran, niti zelim braniti Beshtyu (on to moze, a i treba, sam da radi).

Bavim se slicnim "poslom" kao i Beshtya, samo u dosta manjem obimu.
Nazalost mnogo puta su dobavljaci (oni od kojih treba da mi stigne odredjena roba) kasnili sa isporukom ili grijesili sa kolicinom robe na stanju pa umjesto 4 komada necega na stanju imali 2 komada, ali su to shatili tek onaj dana kada je dogovorena isporuka i slicne stvari. Ja se osjecam odgovornim za onog ko je preko mene narucio komp ili nesto drugo, tacnije za njegove pare, i njega apsolutno ne interesuje sta se desava sa mojim "lagerom" (sto je i logicno, covjek je dosao, dao pare za ono sto hoce i to hoce da ima u dogvorenom roku).
E sada, posto sam ja toliko mali u svemu tome meni je bitan svaki kupac/klijent i na sve moguce nacine se borim da ga zadrzim kod sebe, dok to nije slucaj sa onim ljudima od kojih ja nabavljam stvari (ja sam za njih niko i nista, pravim im mali promet u odnose na neke druge koji kod njih kupuju, tako da im nista ne znaci da li ja kupujem kod njih ili ne, pa se shodno tome i ponasaju).
Kada se desi neko kasnjenje ili nesto, za krajnjeg kupca sam kriv ja, a ne tamo neki veliki guzonja kojem se jebe da li ce to meni stici na ugovoreni datum ili 10 dana kasnije, sto je opet logicno.

To sto ovo radim u dosta manjem obimu od Beshtye ima i svojih prednosti jer mogu svakoga ko je nesto kod mene uzeo na vrijeme obavjestiti o mogucim kasnjenjima i objasniti mu (do odredjene granice) da to nije zbog mene nego zbog tamo neke firme od koje nabavljam, pa na osnovu tog novog stanja mozemo adekvatno reagovati.

Jedino gdje Beshtya pravi gresku u svome radu je, po mom misljenju, uplitanje privatnih problema u posao. Smrt u poroditi jeste jako tesko podnijeti, ali posao ne bi trebao da trpi zbog toga, zbog toga postoje ostali zaposlenici koji nastavljaju da rade kao da se nista nije desilo.
Opet, naravno, ne zelim nikome da solim pamet i pricam kako bi trebao raditi svoj posao, samo iznosim svoje misljenje.

EDIT:

Citiraj:
Autor Tor
Jučer sam zbanao trojicu i obrisao pola teme sa spamom i vrijeđanjem. Slijedeće slovo nevezano s temom vlasniku istoga donosi ban.
Vidim i Tor zeli biti velikodusan kao i Beshtya, dijeli banane besplatno.

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 16.04.2009. u 17:37.
Milentije je offline