View Single Post
Staro 15.04.2009., 15:54   #1138
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
@windfucker - Je, pristup je bolji, kako kod rastavljanja, tako i kod slaganja cijelog setupa. Al za takvo slaganje treba puno truda, priprema i sl - što prosječan korisnik najčešće nema ili mu se neda. Wind tunnel je dobra fora za S1, to sigurno, ali trebaš unaprijed to imat na umu pa uzeti i malo veće kućište, i možda malo bolje prilagođeno i tako redom.. Kažem samo da eto, mislim da većina nema takav pristup.. ili ne ulaže baš toliko truda u to :/ Mene osobno je najviše smetao moj midi tower, unatoč super hlađenju (250mm vent) malo je to mjesta za nešto ovak kak si ti opisao..

a da, a za ovo "mrvljenje" nemam pojma, al ak si ikad vidio one dvostrane ljepljive trake koje unutra imaju ko mrežicu a ljepilo je između.. i ak si vidio kak to zgleda kad se osuši - e tak je izgledalo ovo smeće na VRM-ovima. Memorija je bar imala one plastične žvake, ok GPU standardno pasta.. al ovo na VRM-ovima užas kvaliteta :/
Bilo kakav big-tower je idealan (samo da ti PSU ne smeta ispod ploče/grafi, ostalo je trivijala za složiti), ma čak bi i na midiju prošlo jednostavno (ja sam tunel formirao od one spuzve za ležaljke, ima ih u kamperskim/izletničkim odjelima u trgovinama...) vent pričvrstiš vezicama kroz limenu ploču ispred grafi (ista ploča na kojoj leži i matična), doslovno 4 rupe u limu, zatvoriš vent i grafe tom spužvom u "tunel", isti fiksiraš na kavez/nosače od diskova (sprijeda) i straga na konstrukciju od kućišta di su otvori za PCI kartice (tj. limiće od istih), polomiš i makneš limiće na kućištu oko grafi da zrak izlazi van iz tunela, i eto...čak i na midiju može
Kod big-towera, ispod stražnjeg dijela grafi ostaviš rupu na tunelu i tu staviš vent koji je kao stražnji aktivni ispuh- dakle još bolja varijanta.
I ne samo da dobiješ fokusirani mlaz zraka (dobro hlađenje čitave grafe), nego i spužva upije vibracije ventova i dio zvuka istih, tako da je i tiše...a ne grije dodatno chipset/CPU.
To isto sa procom napraviš...
Ali dobro, ako se nije eksperimentiralo sa sličnim, yebada je, bez daljnjega, to si u pravu...
Samo sam htio reći da S1 hladi onolikon dobro koliko mu šanse/protoka daš da se pokaže na djelu

To za VRM-ove sam unaprijed znao pa sam se pripremio i bio iznimno pažljiv...zlu ne trebalo.
No, do sada, nisam reklamirao niti jednu komponentu (osim jednu ploču koja je poluispravna, ali sam odustao od natezanja i sam sam ju osposobio), tako da ne spadam u "lovce", ako me razumiješ...heb'ga, pazim na svoje

A to sa OC-om DHT-jki: cooler je pola posla, ostalo je sreća kakve te komponente dopadnu...no dodatna voltaža bi, vjerujem, dala rezultata (naravno, dokle god se cooler može sa time nositi).
Svejedno bih ju uzeo prije nego bilo koju drugu tvorničku zrakom hlađenu 4870-icu...
  Reply With Quote