Tema: DirectX 9.0c
View Single Post
Staro 07.08.2004., 19:16   #44
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by LorD ClockaN
Imaš pravo, A64 je bolji od Intela, ja nisam niti rekao da nije...

Nisam još nikad direktno uspoređivao rezultate testova sa A64

Dok sam bio u ZGu frend mi je imao A64 3000+ i 9800XT. Uglavnom ja sam sa njegovom XT karticom imao bolje rezultate nego on sa njegovim A64, a bome ga je i platio duplo više nego što je onda koštao 2.4C

Moj je bio OCani, a njegov nije. Jebao ga je bios i memorija. Imao je jedan od prvih primjeraka ploča i proca.

U roku od 7 dana mi dolazi 2.8 Preshot koji sa vodenim ide na 4, pa ću onda vidjet koliko mi udara u WinRARu.

Trenutno 460kb/s

Bez ljutnje molim
Ma kakva ljutnja
Mislim da razumiješ kako se integrirani memorijski kontroler ne može prestići!Daj zavrti membench u sciencemarku...baš me zaniam kakva je latencija na relaciji cpu-memorija, jer tu ti frekvencija ne može pomoći!Vidjet ćeš da ide preko 100+, 120 a možda i više.winrar ti voli cache, memoriju, malu latenciju.
Kao što vidiš, propusnost mi je gotovo ravna 6GB na defaultu(!), ako dignem memoriju, mislim da to može lako do blizu 7GB...
radi se o DC athlonu, što 3000+ nije!Kao što znaš, dual channel čuda radi za bandwith...a proc radi na samo 2.2Ghz!Mislim da niti na 4Ghz, s istom karticom ne bi mogao presjeći moj doom 3 score...ali tko zna?Ovaj setupa radi an nekih 25db sa zrakom, i super je tih, pa usporedi to s kantom vode!athloni su arhitekturalno puno efikasniji, jaaaako puno!Intel faira jako dobro s svim mogućim optimizacijama, a kad se to isključi-doviđenja!Kako si krenuo, što će biti kad aj nativno zavrtim 64 bita?Što ćeš onda dovesti tvornicu dušika i proc na 10Ghz da prestigneš moj winrar?Na linuxu encoding, cripting pokazuje strašne dobitke od 64 bita(kompresija i dobrano preko 50%!), a još kad se srede driveri...(to je kazna intelu što su napustili P3 arhitekturu koja je by far superiornija P4 )

Sretno ti s pentiumom, ali daj mi postaj samo latencije do memorije, jako me zanima!

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote